skip to Main Content

L’Ajuntament engega una línia d’ajuts econòmics per autònoms i petites i mitjanes empreses de Manacor

Es posen en marxa dues línies d’ajuts municipal amb un pressupost de gairebé 500 mil euros per tal de “cobrir qualsevol tipus de forat que puguin tenir la resta d’ajuts promoguts per la resta d’institucions supramunicipals”. Els fons provenen d’una reestructuració del pressupost municipal i encara no se sap si l’Estat permetrà gastar el total o part dels 37 milions del superàvit de Manacor.

L’Ajuntament posa en marxa dues línies d’ajuts amb l’objectiu de recolzar les empreses de Manacor a l’hora de per fer front a la crisi econòmica causada per la crisi sanitària de la Covid-19, tal com informaren en roda de premsa la delegada d’urbanisme i foment de l’ocupació, Núria Hinojosa i el batle del municipi, Miquel Oliver.
Una primera línia consta de 150.000 euros “dirigida a les persones autònomes de Manacor que han patit una reducció dràstica per davall del 75% o han hagut de tancar els seus negocis” ha explicat Hinojosa.
Així mateix, la regidora ha explicat que la segona línia d’ajuts, de 300.000 euros, “és una línia d’ajuts pròpia de l’Ajuntament de Manacor per cobrir qualsevol tipus de forat que puguin tenir la resta d’ajuts promoguts per la resta d’entitats supramunicipals”. Tal com ha argumentat Hinojosa, aquesta segona línia serviria “per justificar despeses que en una altra convocatòria no es veurien cobertes” com per exemple despeses subvencionables corrents com “subministraments, rentings o material sanitari” així com per subvencionar “·el pagament de lloguers comercials”. Finalment, Hinojosa també ha explicat que s’establirà un punt d’informació a l’Ajuntament que funcionarà amb cita prèvia perquè qualsevol persona que tengui dubtes es puguin posar en contacte amb un tècnic que i els pugui ajudar a tramitar les diferents sol·licituds que les institucions han posat en marxa.
La delegada d’urbanisme ha insistit en el fet que “les prioritats han canviat i hi haurà inversions que hauran d’esperar perquè ara mateix la prioritat és aquesta” i ha explicat que la intenció és “posar-nos devora el teixit empresarial de Manacor en moments de dificultat per autònoms i petites i mitjanes empreses de Manacor que necessiten la nostra ajuda, ara més que mai” afirmà Hinojosa. Així mateix, ambdos representants han insistit en la importància que existeixi una bona coordinació entre les diferents entitats “per tal d’evitar duplicitats i poder arribar al màxim de realitats possibles” i que, de fet, així ho han fet, tant amb el Consell de Mallorca com amb el govern de les Illes Balears.
“Per l’Ajuntament suposa un gran esforç però hem tengut una gran capacitat de reacció immediata” afirmà el batle mentre afegí que, tot i que hi ha hagut una petició unànime per part de tots els ajuntaments de la comunitat a través de la FELIB i de la Federació Espanyola de Municipis per tal de poder utilitzar, de la manera que sigui, el romanent que la majoria de municipis tenen estalviat i congelat als comptes bancaris per mor de la llei Montoro. “Em conformaria amb qualsevol possibilitat que se’ns doni per utilitzar aquest romanent: la qüestió és que aquests doblers s’alliberin i els ajuntaments puguem decidir en què gastam aquests doblers” afirmà Oliver.

Back To Top
Search