Skip to content

“L’ajuntament ja té els dos milions per construir l’escull arqueològic i el seu centre d’interpretació a Porto Cristo”

La responsable de les àrees de Turisme i Fires, Júlia Acosta (AIPC) assegura que el projecte també afavorirà la regeneració de la biodiversitat al fons marí a la badia del port, a més d’evitar-hi fondejos indesitjats. Amb ella també parlam del futur de les fires del municipi, que a partir d’ara seran més originals i temàtiques.

Com a regidora de Turisme quins són els reptes principals?
Els reptes són molts, però un dels més importants serà materialitzar l’escull arqueològic que reproduirà jaciments que existeixen a la badia, com el vaixell romà de les llumetes enfonsat a Porto Cristo. L’Ajuntament ja té el dos milions d’euros per construir aquest escull arqueològic al fons de la badia de Porto Cristo i adaptar el seu centre d’interpretació. Són fons europeus i haurem de fer feina perquè tot ha d’estar enllestit l’any 2027.

Quina és la importància i l’objectiu final del projecte?
Nosaltres apostam per aquest projecte iniciat la passada legislatura gràcies a la determinació de Maria Antònia Truyols. L’objectiu final és atraure un perfil de turista interessat en la natura i la cultura fins a Porto Cristo. A més, amb l’escull que reproduiran diversos vaixells de l’antiguitat enfonsats i els seus elements es convertirà un refugi per als animals i les plantes marines que ajudarà a regenerar la badia i, a més, s’evitaran els fondejos incontrolats d’embarcacions a bona part de la bocana del port.

On s’ubicarà el centre d’interpretació del patrimoni arqueològic marí del Port?
És un punt que encara està per determinar, però és evident que serà a prop del port i de la platja. Serà una de les qüestions que s’hauran de concretar en la comissió de seguiment que crearem i posarem en marxa juntament amb els representants del Govern i del Consell. Aquestes institucions també tendran un paper important a l’hora d’encaixar i fer realitat totes les peces que conformen el projecte .

Quina relació manteniu amb el PSOE manacorí i amb l’anterior regidora de Turisme?
Amb na Maria Antònia Truyols hi mantenim una relació molt estreta, ella és una de les ànimes del projecte i hi continua implicada. Pel que fa a l’equip de Govern, des d’AIPC sempre ens hem mantingut al marge dels jocs partidistes. Donam la mà a tothom i som simples espectadors de determinades dinàmiques entre els representants de Més-Esquerra i el partit socialista.

Vostè també és regidora de Fires i cada nucli de Manacor celebra la seva…
És una de les qüestions que m’ha ocupat més temps aquests mesos com a regidora i volem impulsar canvis. Per exemple, la fira de setembre se celebrarà el cap de setmana de dia 16 i 17 i se centrarà en la gastronomia. S’ubicarà entre la plaça de sa Mora i la plaça de Sant Jaume i coincidirà amb el segon concert a favor dels malalts d’ELA a Balears. Són canvis importants i de moment no tot han estat alabances, però creim que són canvis necessaris.

Afectaran totes les fires del municipi aquests canvis?  
La nostra intenció és fer un gir a les fires i consensuar-ho amb els veïnats i comerciants de cada nucli. També volem recuperar la fira Nàutica.

Back To Top
Search