Skip to content

L’associació S’Agrícola distingeix l’entitat pro salut mental Estel de Llevant amb la A d’Or, el seu màxim distintiu

La música, la cultura i la tasca a favor de les persones amb malalties mentals s’abraçaren durant la cerimònia de lliurament de la A d’Or, el guardó que cada any entrega l’Associació Cultural S’Agrícola a persones o entitats que fan que Manacor creixi i millori cada dia. L’entrega d’aquest guardó és un dels més multitudinaris de les festes de S’Agrícola i serveix cada any com a acte de tancament.

L’entrega de la A d’Or d’enguany se celebrà a la parròquia de Crist Rei. L’acústica del temple va permetre que el concert líric oferit pel pianista Andreu Riera, juntament amb les veus de les sopranos Irene Gil i Inma Hidalgo i la del tenor Roger Berenguer, pogués desenvolupar-se sense necessitat d’amplificació elèctrica. Així, la centenària associació S’Agrícola dedicà la primera part de l’acte a la música i un cop acabat el recital s’inicià la part més emotiva de la cerimònia.

L’encarregat de glosar la història de l’entitat pro salut mental Estel de Llevant va ser el músic i escriptor Tomeu Matamalas. “El trastorn mental és, malgrat els avanços, un gran desconegut en l’actualitat i molta gent encara l’associa a falses idees i estigmes; per això és molt important donar visibilitat a la realitat de la salut mental i superar falsos mites”, explicà Matamalas. “Hem de posar de relleu la feina que fan entitats com Estel de Llevant; a més de potenciar l’autonomia i millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental i les seves famílies, repercuteix directament en una disminució dels ingressos hospitalaris”, afegí.

Just després el president de S’Agrícola, Llorenç Femenias, juntament amb el batle de Manacor, Pedro Rosselló, entregaren la A d’Or a la presidenta d’Estel de Llevant, Maria Nicolau, que la va rebre emocionada i “en nom de tots els que formam Estel de Llevant”. Just després el batle va explicar durant el seu discurs que “per a qualsevol persona que estima aquest poble és emocionant veure que una associació amb la trajectòria i la visió històrica de S’Agrícola reconeix la impressionant feina que fa Estel de Llevant a favor de la salut mental”.

“Un grup de ciutadans organitzats reconeix els mèrits d’un altre grup de veïns que fan feina amb un propòsit comú; aquesta és la grandesa de la A d’Or”, afegí Pedro Rosselló.
En acabar la cerimònia, l’associació S’Agrícola va convidar tots els assistents a un petit refrigeri que es va desenvolupar en el pati de l’església de Crist Rei.

Back To Top
Search