skip to Main Content

L’avinguda del Torrent es reformarà dins el 2021

L’Ajuntament de Manacor ha redactat el projecte, valorat amb 1.650.000 euros, que serà executat pel Consell de Mallorca, responsable, per ara, del seu manteniment.

El passat 19 de setembre, durant el darrer ple de l’Ajuntament de Manacor, la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, va informar de la reforma de l’Avinguda des Torrent, una renovació esperada tant per la població com pels diferents partits polítics de Manacor. De fet, durant el març d’enguany, el PP va demanar al Consell de Mallorca no només la rehabilitació de l’avinguda sinó també el canvi de titularitat. I és que l’avinguda del Torrent, considerada una carretera, forma part de la responsabilitat del Consell de Mallorca que fins ara no ha intervingut gaire en el seu manteniment. És per això que el govern municipal ha hagut d’elaborar el projecte de reforma, valorat en 1.650.000 euros. A partir d’ara, el Consell durà a terme la tramitació de la contractació pública i posterior realització de l’obra dins el 2021.

Aquest és el resultat d’un acord entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Manacor, segons explica Hinojosa, “l’acord en quèvam arribar va ser que nosaltres fèiem el projecte i ells es comprometien a fer les obres”. La intenció del govern municipal és ser part important en la modificació de l’avinguda, “a nosaltres ens interessava participar del projecte perquè és la manera que tenim de controlar el que realment es projectarà allà”. Per altra banda, la regidora lamenta la impossibilitat de donar veu a la ciutadania en aquest procés, aturat per mor de l’aparició de la Covid-19 i la dificultat de comunicar-se amb les actuals mesures de seguretat.

Pel que fa a la renovació, es canviaran els serveis pluvials, es deixaran preparats els conductes de gas i telefonia, es canviarà el clavegueram, els fanals, l’arbrat i les voreres. Així es resoldran problemes derivats del seu desgast i de congestió que actualment afecten la circulació de vianants i vehicles. Segons afirma Hinojosa, “intentarem donar prioritat als vianants”, “fer una ciutat que sigui més amable al vianant”, recalca. A més, es pretén convertir l’avinguda en un punt estratègic per tal d’afavorir el comerç i revertir la situació delbarri.

Cal dir que l’Ajuntament posarà en marxa el canvi de titularitat, “una vegada la inversió estigui feta”, comenta Hinojosa i es redactarà també el projecte de via Portugal, que es troba en la mateixa situació que l’avinguda del Torrent. “És la nostra prioritat en aquest mandat, tenim molt clar que hem de seguir pressionant al Consell per arribar a acords i sobretot perquè s’incorporin aquestes inversions tan necessàries per Manacor”, conlcou Hinojosa.

Back To Top
Search