skip to Main Content

L’edifici de Ca’n Bauçà s’ha obert al públic amb el trasllat de les oficines de la SAM

El nou edifici municipal del carrer Major, el reformat Ca’n Bauçà, que va adquirir l’Ajuntament -amb Antoni Pastor com a batle- l’any 2004 per 900.000 euros, s’ha obert al públic coincidint amb el trasllat de les oficines de la SAM a aquest immoble. “Crec que és un moment important, avui feim una primera passa per acostar l’Ajuntament als ciutadans, obrim un edifici accessible i pràctic que en els propers mesos acollirà altres serveis municipals”, ha explicat el batle, Pedro Rosselló durant la seva compareixença davant la premsa. L’han acompanyat la regidora presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó, el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera, i el gerent de la SAM, Francesc Grimalt.

Així la SAM, l’empresa municipal que gestiona el servei d’aigua i els aparcaments, a partir d’avui mateix té les oficines a la planta baixa de l’edifici municipal del carrer Major. “Ens hem traslladat a aquest nou espai però seguirem oferint el mateix als nostres usuaris: horari d’atenció de vuit del matí a tres del capvespre i a partir de setembre també atendrem els ciutadans cada dijous horabaixa i cada dissabte dematí”, ha explicat la regidora presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó. Des de l’Ajuntament han afegit també que amb el trasllat de les oficines de la SAM s’estalviaran anualment “uns 7.200 euros anuals en concepte de lloguers”.

Precisament per deixar de pagar lloguers i per “poder comptar amb edificis municipals adaptats a les persones amb mobilitat reduïda” en els propers mesos s’ocuparà el soterrani, la planta baixa i el primer pis de l’edifici. De fet en el pressupost municipal d’enguany s’han reservat uns 110.000 euros per poder equipar aquestes plantes i traslladar-hi altres serveis municipals. El soterrani, de fet, ja compta amb el sistema antiincendis que és necessari per poder ubicar-hi les noves sales de l’arxiu municipal, que estaran operatives a finals de setembre.

Pel que fa a la primera planta el batle ha aclarit que “hi volíem ubicar les dependències dels Serveis Socials perquè des del Govern ens havien fet arribar que volien convertir en escola l’edifici ubicat a l’antic quarter dels sementals per així millorar els equipaments del Simó Ballester”. Finalment, però, “des del Govern hi han renunciat i els Serveis Socials municipals s’hauran d’instal·lar allà”, ha afegit Pedro Rosselló fent referència a l’edifici nou que es troba entre l’escola Simó Ballester i l’estació del tren.

Així doncs, les intencions de l’equip de govern municipal són traslladar al primer pis del nou edifici municipal del carrer Major els departaments de Sanitat, Comerç, Festes, Agricultura i Cementiri. “Es tracta d’un edifici que tenim des de fa alguns anys i que té moltes possibilitats, tot i que no vull dir que nosaltres l’haguessim comprat”, especificà Pedro Rosselló. “El que és cert és que permetrà deixar de pagar alguns lloguers de locals i també possibilitarà eliminar les barreres arquitectòniques dels edificis públics municipals”, ha conclòs el batle.

Back To Top
Search