skip to Main Content

“Les diferències que hi ha hagut a l’hora de governar no suposarien un problema a l’hora de pactar amb el Pi”

Maria Antònia Sansó (Manacor, 1983) és diplomada en Turisme i llicenciada en ADE i enguany es presenta a la batlia de Manacor amb el Partit Popular. Parlam amb ella sobre les propostes i prioritats del seu partit pel proper mandat.

Quina valoració fas del mandat que acaba?
Jo faig una valoració positiva, sobretot perquè hem governat en pacte i de vegades, en aquests casos, fa mal complir al cent per cent el que tu voldries fer. Així i tot consider que hem pogut fer molta feina, hi ha hagut bons acords i molts de nosaltres hem pogut fer molta feina a les diferents delegacions, fer inversions que eren necessàries, abaixar els imposts i resoldre problemes que feia anys que no se solucionaven com per exemple, el tema de l’aigua. Hem d’assumir, però que queden moltes coses a fer perquè en quatre anys no dóna temps a fer tot el que voldríem però pens que no hem perdut gens el temps.

Diries que hi ha hagut bona sintonia dins del govern manacorí?
Sí, ha anat bé. Hi ha dies millors i pitjors però la valoració en general és positiva.

Pedro Rosselló ho va fer malament? No es estrany tenir algú de batle i relegar aquest actiu?
No, en Pedro ho va fer bé com a batle. La gent que el coneix sap que és una persona amable i fa bon xerrar amb ell i això crec que és important quan una persona és batle o batlessa. S’ha de saber escoltar molt i arribar a acords i en aquest sentit crec que ho va fer molt bé, és un punt seu molt positiu. Moltes coses que s’han fet en els dos anys posteriors a la seva batlia venien d’acords presos prèviament.

Tu coneixes els doblers que hi ha dins la caixa manacorina. No et fa ràbia no poder-los gastar per mor de la llei Montoro-Montero?
Ja fa un any que hi ha govern socialista i ells tampoc l’han canviat… Com a regidora jo sempre ho he dit: crec que és una llei que s’hagués pogut flexibilitzar molt més i així poder invertir i gastar molt més. De fet, quan una està dins un partit no sempre està d’acord amb el que fan uns o altres. Va ser una bona llei en el seu moment perquè va servir per recuperar. Així i tot, si mires totes les inversions que s’han fet també han estat gràcies a la llei Montoro perquè s’ha de tenir en compte que la capacitat de gestió i l’estructura d’un ajuntament com el nostre tampoc permet invertir molt més del que hem invertit. A més, consider que és important tenir un matalàs per si la situació empitjora, no haver d’apujar els impostos.

Per tant, la flexibilitzaries però no la derogaries?
Sí.

Quines diries que són les prioritats per Manacor?
A Manacor tenim la sort de tenir molts esportistes i consideram que es necessita un nou poliesportiu perquè l’esport base té horaris complicats, ja hem perdut equips com el Fisiomedia i ara mateix el volei està en un molt bon moment i tampoc té la instal·lació així com toca. No volem dir que s’hagi de fer una nova construcció però sí que es poden ampliar espais que ja s’utilitzen. Una altra qüestió important és l’urbanisme, sobretot la part del centre: o prenem decisions o això morirà perquè hi ha falta d’inversió. Consideram que hi ha una gran inseguretat jurídica i els promotors fugen cap a altres pobles.

Així tot, el Pla General no s’ha tirat endavant amb vosaltres…
Sí. És una de les eines que podria donar seguretat jurídica però sobretot es tracta de l’agilitat a l’hora de concedir llicències d’obra, que com a màxim han de sortir en dos anys. Amb això no volem dir que vulguem un creixement horitzontal: volem que s’arregli el que hi ha i que es puguin fer inversions en hotels boutique o d’interior que ens puguin dur un turisme de qualitat. Això també suposarà més construcció, més estoc d’habitatges, els preus dels lloguers baixaran i els de compres de pisos també o almanco no pujarà tant.

Si Maria Antònia Sansó és batlessa que passarà amb el Pla General que no s’ha arribat a aprovar?
Crec que el Pla General es podria millorar bastant. És important treure una normativa àgil que doni cabuda a les necessitats de Manacor.

Un altre gran tema ha estat la gestió de la neteja…
El contracte anterior era precari i teníem clar que el nou contracte s’havia de dotar de més pressupost i permetre que Manacor estigués més net. Tenim clar que és una prioritat pel poble i s’ha de controlar molt l’empresa si hi ha incompliments.

A finals de mandat començau a aplicar sancions a l’empresa concessionària de l’enllumenat. S’ha gestionat bé?
L’enllumenat és una delegació que ha gestionat el Pi a través de Serveis Generals i ve d’un contracte de la legislatura passada, jo diria que mal fet. El delegat ha estat fent feina darrerament per veure quins incompliments hi havia i crec que aquesta és la línia a seguir. Manacor, a part de tenir talls de llum sovint, en general té una manca de llum i dóna la sensació d’inseguretat.

Tu també has tocat de bastant a prop la qüestió de l’aigua. Quan arribarà la potabilització? 
Primer era molt necessari tenir una estabilitat en el subministrament per deixar de tudar aigua i doblers. Després contemplàrem la possibilitat d’instal·lar una potabilitzadora i quan vàrem veure que a Maó la varen aconseguir a través de l’ecotaxa nosaltres també vàrem presentar el projecte però no ens ho varen donar. Són gairebé 4 milions d’euros i crec que l’aigua potable pot arribar tan aviat com tenguem una subvenció. Tampoc descart que es pugui pagar a través del pressupost municipal però em sembla de justícia que l’import vengui del govern autonòmic.

A Manacor assumiu el canvi d’estratègia del PP estatal?
Sí. Nosaltres era el camí que ja havíem assumit. Sempre ens hem definit com un partit de centredreta moderat. Fogim d’extremismes, tant d’una banda com de l’altra.

Les diferències amb Cati Riera durant aquests 4 anys poden afectar a possibles pactes?
No, per part nostra sempre hem fet feina en positiu. Les diferències que hi ha hagut a l’hora de governar no suposarien un problema a l’hora de pactar amb el Pi.

Cap a la dreta, hi ha línies vermelles? 
Nosaltres fugim totalment d’extremistes i radicals.

Això vol dir que no pactarieu amb Vox?
És molt complicat. De totes maneres, haurien de sortir també…

Què pensa Maria Antònia Sansó…

Avortament: “Cadascú ha de ser lliure de prendre la decisió. No és una decisió fàcil: s’han de respectar les dues postures i no polititzar”.

Ventres de lloguer: “En la mateixa línia, és un tema molt complex”.

Prostitució: “Crec que cap dona s’hi dedica per voluntat pròpia. S’han de prendre mesures perquè acabi desapareixent”.

Educació: “Lliure elecció de centre, sigui públic, concertat o privat”.

Religió: “Estam en un país laic però la gent que és religiosa ha de ser respectada”.

Procés català: “Els referèndums fora de la llei no es poden fer”.

Quiniela electoral: “PP 7, PSOE 4, Pi 3, AiPC 3, Més-Esquerra 3, UP 1”

Back To Top
Search