Skip to content

Les festes de Sant Jaume acaben amb cavalls, foc i la sensació d’haver marcat una fita en el calendari festiu manacorí

Els cavalls i els cavallers de Sant Jaume varen tornar a ser un dels protagonistes de les Festes de Sant Jaume durant el dia del patró. La recollida del penó de cal cavaller major va suposar pràcticament la darrera desfilada dels cavallers a les festes d’enguany. El recorregut els menà cap a l’ofici en honor al patró de Manacor i els cavallers hi feren l’entrada cerimonial que ja s’ha convertit en tradició.

Mentrestant, molts de manacorins i visitants comentaven al carrer i a les xarxes socials les novetats de les festes d’enguany. La sensació generalitzada és que la festa s’engrandeix, es consolida; alguns dels actes que més han agradat han estat les corregudes de l’anell o l’encamisada, per destacar-ne alguns entre les activitats que enguany han esdevingut multitudinàries.

En sortir de l’església, els cavallers donaren les gràcies a tothom i convidaren a galletes i licor de resolis els assistents. Mentre els cavalls es retiraven de la festa fins l’any que ve, les veus blanques del cor infantil d’Ars Antiqua oferien un concert a la plaça de Weyler. Aquest va ser l’acte que va donar pas a l’espectacle de foc que des de la plaça de sa Bassa i fins a la plaça del Palau va servir per acomiadar les festes d’enguany.

Back To Top
Search