skip to Main Content

Les instal·lacions del Centre Tecnològic de la Fusta del polígon industrial acolliran els nous estudis d’FP de fusteria

L’Ajuntament de Manacor, el Centre Tecnològic de la Fusta i el Govern ultimen els detalls del conveni que ha de permetre que Manacor aculli nous cicles de formació professional de l’àmbit de la fusta. “Estam pendents que el Ministeri acrediti les instal·lacions del polígon que han d’acollir els tallers de formació pels futurs estudiants d’FP de fusta, moble i suro”, explica la regidora de Promoció empresarial i industrial, Núria Hinojosa.

Els tallers dels nous estudis de la branca de la fusteria s’ubicarien a l’edifici que ara ocupen la Federació Balear de la Fusta i el Centre Tecnològic de la Fusta de Balears (CETEBAL) al polígon industrial de Manacor. Unes instal·lacions que s’aixequen en un solar cedit per l’Ajuntament de Manacor. És per això que per al consistori “és important que tots els actors implicats hi posem de la nostra banda. El sector de la fusta de la comarca demanda mà d’obra qualificada i nous treballadors que puguin garantir el relleu generacional i és per això que l’Ajuntament, la Federació Balear de la Fusta, el CETEBAL i el Govern, a través de la Direcció General de Personal Docent, fa temps que feim feina per fer realitat aquest projecte”, afegeix Núria Hinojosa.

D’aquesta manera la Federació Balear de la Fusta i el CETEBAL cedirien les instal·lacions, l’Ajuntament de Manacor s’encarregaria de dotar els tallers amb la maquinària i la tecnologia per poder formar els alumnes interessats en la fusteria i la Conselleria d’Educació assumiria el professorat.

Vinculat a l’IES Manacor
En la posada en marxa dels estudis de Formació Professional de l’àmbit de la fusta també hi està implicat l’IES Manacor. “Aquest mateix curs ja ho teníem tot a punt perquè començassin aquests estudis. Està previst que les classes més pràctiques es faran als tallers del polígon industrial i els alumnes vendrien a l’IES Manacor a fer les assignatures més tòriques, l’orientació laboral o la formació en salut del treball”, concreta el director de l’IES Manacor, Miquel Amengual.

Però perquè els alumnes interessants en ser fusters, muntadors, dissenyadors o programadors de maquinària de fusteria automatitzada encara falten algunes passes. “Aquests estudis requereixen un professorat molt específic i haurem de començar oferint certificats de professionalitat, l’Ajuntament ha de comprar tota la maquinària necessària i farà un esforç econòmic important perquè es puguin equipar i certificar les instal·lacions abans de posar en marxa els nous estudis”, concreta la responsable d’Urbanisme i de Promoció empresarial i Industrial, Núria Hinojosa.

Es calcula que en els darrers 10 anys a Balears han tancat unes 200 fusteries. Tot i això, “el sector demana mà d’obra i l’FP Dual, l’aposta per la robotització i l’automatització, i els nous recursos tècnics són una oportunitat per donar una nova empenta a un sector econòmic de Manacor que és i ha estat importantíssim per a moltes famílies. Ara falten fer les darreres passes per poder obrir les matrícules dels estudis de fusteria”, conclou Hinojosa.

Back To Top
Search