skip to Main Content

Les notícies de Foc i Fum

La castanyada de Catalunya enguany va a càrrec dels cossos policials
Ni castanyeres ni panellets enguany a Catalunya. El govern espanyol ha anunciat avui que la castanyada, tradició arrelada a Catalunya en l’època de Tots Sants, anirà a càrrec dels coordinadíssims cossos policials. “Queden prohibides les típiques aturades per fer castanyes, ja que es podrien usar com a barricades” expliquen les fonts governamentals. A més, segons afirmen, les castanyeres podrien formar part d’un incipient grup terrorista anome-nat CDR o “Castanyeres Democràtiques i Republicanes”. Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra seran doncs els encarregats de repartir totes les castanyes que faci falta, tal com han estat fent les darreres setmanes. D’altra banda, el govern també ha anunciat que es canviarà el nom a la festa: en lloc de castanyada serà la castaÑada. “Ni Halloween ni nit de les ànimes: castanyes repressives per tot déu” ha afirmat la portaveu del govern.

Trump pretén emmagatzemar míssil nuclears a la base del Puig Major
El president dels Estats Units, Donald Trump, ha creat una nova polèmica en afirmar la seva intenció d’emmagatzemar míssils nuclears a la base americana del Puig Major (Mallorca).  Després de la seva visita a l’illa, on ha visitat Muro perquè segons ell mateix li fascina el nom, tot i que no ha vist el mur per enlloc, Trump ha decidit el Mediterrani necessita més “llibertat” i que començarà per Mallorca.
Les autoritats espanyoles i balears han reaccionat de diferent forma. El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha dit que no agafarà el telèfon a Trump fins que aquest no condemni la violència sense pal·liatius, i després ha començat a convulsionar mentre cridava “Con Rivera sí, con Rivera sí”. Per la seva banda, la presidenta balear, Francina Armengol, ha dit que “farem el que digui Madrid, que per això som balears”.

Una nina de Sineu acusada de terrorisme per tinença de petards pesseta.
Maria S, de 4 anys, 7 mesos i 22 dies, de Sineu, ha estat acusada de terrorisme. L’audiència nacional, arran d’una denúncia de Vox a la Guàrdia Civil, va irrompre ahir a la matinada en el domicili familiar i van trobar tres capses de petards de pesseta, quatre de bombetes (una de fètida) i alguns exemplars d’abella. Tot i que el cas està sota secret de sumari s’ha filtrat, com de costum, tota la informació a la premsa.
Segons declaracions de Vox, “la nina pretenia atemptar contra nins espanyols al pati de l’escola. És més, sabem que ajuntava la pólvora de les pistoles de petards per fer un gran explosiu”. Segons les filtracions a diaris com ABC o la Razón, la nina pertanyia a un grup terrorista anomenat AATE (Acabarem Amb Tota l’Escòria). El cap de Vox a Balears i amant del rap, Jorge Campos, ha afirmat que “l’escola mallorquina adoctrina i ensenya a fabricar explosius. Cap nin que no parli espanyol com a única llengua hauria de tenir accés a armes mortíferes com petards de pesseta. Que es podreixi a la presó aquesta nina del diable”.
S’especula ara que com a revenja els focs artificals de Sineu apuntin tots a la caserna de la Guàrdia Civil

Foc i Fum

Back To Top
Search