skip to Main Content

Les notícies de Foc i Fum

La Constitució espanyola, el llibre de ficció més llegit del 2019

El Gremi d’Editors de Llibres de les Illes Balears va anunciar ahir que la Constitució espanyola ha estat el llibre de ficció més llegit a l’estat espanyol durant l’any 2019. Segons el Gremi, no és d’estranyar que hagi estat un dels llibres més llegits, ja que “es tracta d’una de les millors històries de ficció que s’ha escrit mai, amb tocs d’humor i amb un llenguatge ric, ple de metàfores, ironia i molts matisos”. “Capítols com la garantia de les llibertats i els drets fonamentals o el títol primer on parla dels drets i deures fonamentals estan treballats amb una destresa desbordant” ha declarat el portaveu del gremi i ha afegit que, el capítol V, sobre la suspensió dels drets i llibertats, descriu un món on costa de diferenciar “allò que és realitat i allò que és ficció”. D’altra banda, segons han informat des del Gremi d’Editors, la Bíblia i el referèndum català segueixen de prop la Constitució espanyola, aquesta que ens donàrem entre tots, en el rànquing de ficcions més llegides.

Na Peix Frit, guardonada com la millor empresària de l’any segons la fundació Quebra

Na Peix Frit, l’empresària que sempre s”ha dedicat a comprar el peix fresc a sis i vendre’l fregit per quatre, va rebre ahir el premi a millor empresària de l’any 2019. Es tracta d’un guardó que cada any atorga la fundació Quebra i que compta amb la decisió d’un jurat extern curosament seleccionat. De fet, entre els membres del jurat hi havia representants de Thomas Cook, Nueva Rumasa o Bankia entre altres prestigioses empreses. Na Peix Frit, per fer gala del seu negoci, va convidar a unes tapes de llucets gratis a tots els assistents a l’esdeveniment. Segons ha sabut Foc i Fum, Na Peix Frit, com a bona empresària, no paga impostos però dona maquines per curar càncer de fills de gent pobra. “Don els doblers però mai arriben a les famílies” ha afirmat l’empresària entre rialles.“Estic molt orgullosa de què per fi algú reconegui la meva visió empresarial, fa molts anys que tothom em diu que faig mal negoci però rebre aquest premi em reconforta” declarà na Peix Frit en exclusiva a Foc i Fum. D’altra banda, la guardonada va explicar que espera que el premi netegi la seva reputació i espera que a partir d’ara es deixi d’utilitzar l’expressió “fer el negoci de na Peix Frit” de manera pejorativa perquè “els millors empresaris d’Espanya i del món m’han fet un reconeixement”.

Majòrica, el Chernobyl manacorí serà la nova sèrie d’IB3

Després de la mundialment famosa sèrie d’HBO Chernobyl que relata l’episodi de l’explosió de la central nuclear ucraïnesa, la gestió posterior a aquesta i el desastre que significà pel territori. IB3 ha decidit produir una sèrie semblant a aquesta en un format més “nostro” i ha decidit centrar-la en el solar contaminat de l’antiga fàbrica Majòrica a Manacor, amb el títol Majòrica, el Cernobyl manacorí.
La sèrie serà protagonitzada per Toni Gomila Pato en el paper de director de la indústria perlera i comptarà amb els cameos de Toni Ballador i Madò Pereta.
El director d’IB3, Andreu Manresa, ens explica la recerca de nous formats pels quals està apostant la televisió autonòmica: “L’altre dia estava malalt i vaig veure la tele tot el dia. Varen explicar trenta maneres de preparar sèpia amb ceba, tenc un màster en empelt d’albercoquer i me se de memòria totes les excursions que surten de Lluc. Hem de fer alguna cosa nova a aquest punyetero canal”.

Back To Top
Search