Skip to content

Maria Antònia Veny i Cati Cànoves presenten el conte “La Dimònia Apol·lònia”

“Això era i no era un estol de dimonions que havien nascut davall terra. Eren una colla de veure, tots ells polissons com una mala cosa. N’hi havia de grossos i de petits, uns de lletjons i d’altres de ferests, però això sí, tots ben banyuts. De cop i volta s’adonaren que n’hi havia un de diferent, més ben dit, una, de diferent, perquè era una dimoniona!”. Així comença el conte de “La Dimònia Apol·lònia, la història i les aventures d’una dimonionia inadaptada, que parteix de casa seva perquè els seus companys no l’accepten.

Una de les il·lustracions del conte

“La idea del conte parteix de l’absolut sentit comú” diu l’autora, Maria Antònia Veny, mentre afegeix que va sorgir d’una manera molt natural. “En aquest cas parla de la dona però també es pot extrapolar a qualsevol altre col·lectiu que pateixi discriminacions”. El missatge del conte és, segons l’autora que “qualsevol persona ha de poder ser el que vulgui ser”. Veny explica que la idea d’aquest conte va sorgir a partir de la presentació de la nova colla de dimonis de l’escola de Sa Torre: “A la creadora de la careta, Joana Maria Busquets, li sortia la cara d’una dona i després de comentar-ho amb l’Associació de Famílies de l’Escola, a tothom li va parèixer bé que fos així. A partir d’aquí, em va sorgir la idea de fer aquest conte per explicar als infants el canvi” diu Veny. Així mateix explica que ja fa devers un any que el varen contar a l’escola i va agradar molt. “Un temps després na Cati Cànoves em va dir que tenia ganes d’il·lustrar un conte i quan li vaig mostrar el que havia escrit, li va encantar i ens vàrem posar mans a l’obra” explica l’autora del conte. El llibre l’han editat entre les dues i l’Ajuntament de Manacor els ha donat suport. Així mateix, ha passat per les mans del filòleg Joan Gayà, que s’ha encarregat de la revisió lingüística.
La presentació es farà el dimarts 17 de desembre a la Institució Mossèn Alcover de Manacor i comptarà amb la presentació de Jessica Campos, de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor. També hi haurà una exposició de dibuixos de Cànoves, relacionats amb el conte, que es podran veure fins dia 20 A més, l’11 de gener l’escola de Sa Torre, organitza una torrada per Sant Antoni on Veny contarà el conte a tots els infants hi vulguin assistir.

Back To Top
Search