skip to Main Content

“Les paradetes de les entitats feien créixer la participació”

00

Com veus l’estat de salut de la festa?
Vull aprofitar aquesta petita entrevista per fer agraïment a les persones que tant per les festes dels Darrers Dies han col·laborat perquè les festes siguin participatives i animades. He comparat el cartell d’enguany i el programa i l’he comparat amb el del nostre temps. Jo ja vaig trobar la festa feta, m’hi ajudava moltíssim Tomeu Amengual, del Teatre de Manacor, una persona molt preparada i que fa la feina molt ben feta. Vaig seguir una línia proposada per Amengual. Però també consultava molts de col·lectius socials, com ara associacions de veïnats, moviments solidaris, les AMIPA… La festa va anar bé, i crec que ara també toca anar bé.

Creus que la ubicació actual és bona?
L’any passat per motius personals no hi vaig poder anar. Han ubicat la festa a un altre lloc, però no sé si és millor o pitjor. Si tornàs arrere ho tornaria al centrre, perquè em va agradar moltíssim. La gent estava molt contenta de fer-ho al centre, i la gent estava molt contenta perquè era una festa diferent de les altres que es feien a altres pobles de Mallorca. En Tomeu em deia: “Maria, és la millor festa de Mallorca”. I jo ho veig.

Com veus que es proposi una temàtica?
Jo també vaig tenir el pensament de posar una temàtica, però no m’hi vaig atrevir, perquè també pens que és una festa on les persones ens volem desfressar de personatges que admiram o que voldríem esser i si hi ha una temàtica, això no ho pots fer tan lliurement.

Creus que la gent s’ha tirat més cap a les festes de fresses als locals d’oci nocturn?
La societat canvia moltíssim. Jo crec que als bars sempre hi han anat, però nosaltres pensàvem que la festa del carrer havia d’acabar a les dotze, però fins a aquesta hora, la gent hi era. A la gent jove sempre els agrada anar a fer una copa després de la festa. Hi havia actuacions musicals, paradetes d’entitats, a les quals jo els agraïa moltíssim aquella participació. Això feia que també col·laborassin en la festa i s’hi implicassin. I això feia que hi hagués molta de gent que participàs més directament a la festa. En qualsevol cas, a tots els delegats de festes els agrada preparar una festa com aquesta, i consensuar-la amb la gent perquè tothom estigui content, els comerciants, els locals que tenen un mostrador…

T’agrada molt desfressar-te. Ens recordes qualque fressa que t’hagi agradat especialment?
Una vegada em vaig vestir de monja. També férem una comparsa de na Sissí, perquè a les dones en un moment sempre hem volgut ser princeses, també ens vestírem de hippies. Som una persona a qui agrada la festa, i som molt de la bulla, a més com a regidora també em tocava participar de la festa.

Back To Top
Search