skip to Main Content

Les proves d’accés a la unversitat amplien espais per tal de garantir les mesures de seguretat sanitàries

Mig miler d’alumnes van realitzar les proves d’accés a la universitat (PBAU) a Manacor i Sant Llorenç els dies 7, 8 i 0 de juliol. La UIB va preparar un protocol de mesures de prevenció i actuació per garantir la seguretat sanitària de tot l’alumnat i va repartir els estudiants entre Na Capellera i l’Espai 36. Tres alumnes ens expliquen la seva experiència.

Mercè Bordoy: “Tothom et xerra malament de la selectivitat però no és per tant”

Mercè Bordoy és estudiant de segon de batxillerat, concretament de la modalitat de Ciències de la Salut i enguany, com la gran majoria d’estudiants d’aquesta etapa ha fet les proves d’accés a la universitat.
Bordoy explica que confiava a fer l’examen al seu centre d’estudi habitual, l’Institut Mossèn Alcover: “Quan em van dir que ens canviarien de lloc em vaig trasbalsar molt” explica la jove estudiant. Tot i això, l’espai de Na Capellera li ha resultat còmode i agradable i comenta que, tot i que passava pena de tenir calor, “fins i tot hi havia moments en què vaig tenir fred”. A més, “abans del primer examen estava molt nerviosa per l’organització de l’espai, la distància… però després vaig estar molt bé” diu Bordoy, que reconeix que, pel que fa al comportament fora dels espais d’examen, “hi va haver de tot, però és difícil no abraçar-se després de quatre mesos i en una situació de nervis com la selectivitat”. D’altra banda, considera que “tothom et xerra malament de la selectivitat i però no és per tant: són tres dies amb molt d’estrès i nervis però m’han passat ràpidament” declara Bordoy. Així mateix, explica que personalment, els exàmens li han anat bé: “Crec que s’han adaptat molt bé a la situació del coronavirus” diu l’estudiant. Així mateix, sap per altres companyes, que hi ha hagut queixes per l’examen de matemàtiques però per part seva, tot ha anat molt rodat. Si tot va bé, un cop publicades les notes, la seva intenció de cara a l’any que ve és matricular-se a infermeria a la Universitat de Barcelona.

Mireia Martínez: “Els exàmens es van adaptar en relació amb el curs que hem viscut”

Mireia Martínez també s’ha presentat a les proves d’accés a la universitat enguany. Martínez, que és llorencina, ha fet tot el curs a l’IES Llorenç Garcies i Font d’Artà però les proves de selectivitat les va fer a l’Espai 36 de Sant Llorenç. “Teòricament els havíem de fer a Manacor però finalment es va fer un canvi d’espai per mor del coronavirus” explica Martínez, mentre afegeix que fou un espai molt còmode i “amb aire acondicionat”. “Crec que es van adaptar molt bé a la situació i que en tot moment es van respectar les normes i les mesures de seguretat: sempre es van respectar les distàncies interpersonals” explica la jove estudiant.
Martínez va triar l’especialitat social de batxillerat i comenta que, després del confinament, la pressió dels exàmens era pel fet de no haver-ne fet cap durant tres mesos més que no per la preparació perquè “hem seguit fent classes en línia i cadascú s’havia pogut preparar pel seu compte: després del primer examen els nervis varen fugir”. Més enllà del grau de dificultat, Martínez comenta que “els exàmens es van adaptar en relació amb el curs que hem viscut i crec que és just que sigui així perquè el curs ha estat diferent del de l’any passat. Hem tengut més opcions”. Així mateix, explica que va tenir bones sensacions amb tots els exàmens manco el de matemàtiques, que li va anar una mica pitjor però troba que “cap examen va ser molt difícil” diu Martínez. Si tot va bé, l’estudiant optarà pel grau de Dret i ADE a la UIB.

Sílvia Rayó: “Al Mossèn hauríem passat més calor i hauríem estat més estrets”

“Estava nerviosa perquè no havíem fet exàmens finals per mor de la Covid-19 i feia quatre mesos que no fèiem exàmens presencials i això era una mica estressant però un cop fet el primer examen em vaig relaxar” afirma Sílvia Rayó, que ha fet l’especialitat científica de batxillerat. Pel que fa a l’espai, Rayó considera que el fet que hagin repartit l’alumnat en altres espais ha augmentat la comoditat: “Crec que al Mossèn hauríem patit més calor i hauríem estat més estrets: alguna cosa positiva hem tret” diu Rayó.
Pel que fa a les mesures de seguretat, l’estudiant considera que “les regles eren molt clares i les havíem de seguir sí o sí, constantment ens recordaven la qüestió del gel i de les mascaretes però sí que és cert que a fora el clima era una mica més relaxat” diu Rayó. En aquest sentit. diu que “sempre depén de cada persona però crec que fora no hi havia molta responsabilitat”. Així i tot afegeix que creu que “és normal en una situació de nervis com és la selectivitat”.
D’altra banda, també està d’acord amb la resta d’entrevistades en el fet que l’opcionalitat dels exàmens ha estat un factor que ha ajudat bastant perquè “hi ha hagut matèries que no han pogut fer de la mateixa matèria que en un curs habitual”.
Sigui com sigui, està satisfeta dels resultats i té clar que, de cara a l’any que ve, vol fer infermeria a la Universitat de Barcelona.

Back To Top
Search