Skip to content

L’església gran repara un vitrall espenyat pel temps

Aquesta setmana passada es va instal·lar un bastiment d’obra just al costat del campanar de l’Església dels Dolors. No es tracta, com es podria pensar en un principi, de cap intervenció directa a la torre del campanar, sinó d’una reparació, segons ha explicat a aquesta redacció el rector Antoni Amorós, “d’una vidriera que amb l’ús i amb un temporal de l’hivern s’havia fet mal bé”. La part dibuixada del vitrall s’ha pogut salvar, i el que n’havien caigut eren “quadrícules de rajola”. Ara els operaris “desmuntaran la vidriera vella consolidaran tot l’emplomat que estigui un poc fluix i la vidriera es deixarà reforçada amb un muntatge d’acer inoxidable”.

No és l’única intervenció que es farà aquests dies a l’església gran. Amorós conta també que “ara que estam amb això repararem també dos vidrets petits de la part de la façana”. Segons conta el rector de Manacor, “l’obra en si és molt poca, simplement es tracta de substituir el que ha caigut i reforçar el que ha quedat. És més l’embalum de muntar el bastiment que altra cosa”.

L’església gran té prevista la possibilitat que el campanar sigui visitable. En cap cas, però, “les visites serien obertes. Per visitar el campanar s’haurà de fer acompanyats d’un guia havent concertat prèviament la visita”. Amorós aclareix també que condicionar la torre del campanar perquè pugui rebre visites “no implicarà obra de picapedrers a la torre, sinó simplement la instal·lació d’unes xarxes per tapar el buit de l’escala” i afegeix que “és un espai que el tenim aturat i que el volem activar”.

A banda d’aquestes actuacions, també n’hi ha d’altres de rutinàries, com les que es fan cada any de revisió de les teulades i dels desguassos. Sí, però, que hi ha una obra pendent que “no crec que es pugui resoldre enguany”. Es tracta de l’edifici que anomenen “de les Escoles”, on ha caigut el fals sostre que hi havia.

Les obres que hi ha en marxa ara mateix a l’església gran són sufragades per l’església, però el rector de Manacor recorda que “el Consell ha estat generós enguany amb l’església de Manaccor, perquè hi ha un quadre que és un antic retaule que està dins la capella de Sant Francesc i que ja ha començat a restaurar-se. I a banda d’això hi ha la subvenció de dos anys de 100.000 euros per a la restauració de l’orgue del Convent”.

Back To Top
Search