skip to Main Content

L’estrena mundial de Jostissi de Carreró compleix les previsions i triomfa davant un públic entregat

I la ‘jostissi’ va arribar. Prop de 800 persones ompliren dissabte passat totes les butaques de l’auditori de Manacor per poder comprovar si l’estrena mundial de ‘Jostissi de Carreró’ complia realment amb les espectatives creades durant tots els anys de preparació i rodatge. No varen haver d’esperar molt els seus responsables per comprovar que, ja d’inici, comptaven amb un públic entregat. A les 19.30 hores, puntuals al guió, el director de la cinta, Pedro Miralles, i part de l’elenc, pujaren a l’escenari per presentar-la. Ovació, llums apagades, silenci i projecció.
A partir d’aquí es van succeir les rialles i mamballetes en veure els llocs i persones conegudes dins el món social i polític de Manacor i Porto Cristo, que és on es desenvolupa l’acció. L’argument, basat en les pel·lícules de Charles Bronson, cintes de videocassette de lloguer dels vuitanta i noranta i jocs i figures d’acció com He-Man, presenta a un poble ofegat per la delinqüència de La Banda del Lobo, que espera ser allibertat per l’heroi, el fill retornat, que farà la seva pròpia justícia perque torni la tranquil·litat marítima.
La Banda del Lobo, comandada per Russifà (Joan Gelabert) i secundada per tota casta de mariscals amb distints ‘superpoders’ vol, amb el beneplàcit del batle des Port (Joan Gomila), crear el caos a benefici propi per poder treure’n propfit. Entremig, personatges que es mesclen i que tracten de trobar el seu lloc a un Porto Cristo lluminós, on l’abús i el crim estan a l’ordre del dia. Però Golam (Joan Parera), jersei coll alt, jaqueta de cuiro, pistola carregada i ulleres de sol de posar i llevar, acabarà per fer-se seva la victòria redemptora.
Molts han estat els personatges coneguts del poble que han volgut participar al film com el propi regidor de AIPC, Joan Gomila; el barber Joan Tur, la periodista Àngela Alfaro o el vilafranquer Tomeu Penya. Després de la projecció va ser el moment del photocall, les xerrades, les enhorabones, el merchandising oficial (gorres, adhesius, clauers o camisetes) i el desig de molts de tornar a veure la pel·lícula, que ara es projectarà als Multicines Manacor els dies 4, 6 i 11 de febrer a les 20 h.

Sebastià Sansó

Back To Top
Search