Skip to content

L’Hospital de Manacor inicia les obres de condicionament de l’UCI

 

L’1 d’agost comencen les obres de condicionament de l’UCI de l’Hospital de Manacor, la qual cosa suposa tancar aquesta unitat durant el període d’execució de les obres. Per pal·liar aquesta situació i garantir la qualitat de l’assistència als pacients s’ha dissenyat un pla que suposa mantenir dos llits de cures intensives, ubicats provisionalment al costat del Servei d’Urgències, i acords amb les UCI dels altres hospitals públics mentre durin les obres.

L’Hospital de Manacor treballa des de fa quatre mesos en aquest pla per iniciar aquestes obres, que suposaran remodelar l’espai actual que ocupa l’UCI i que tenen un termini d’execució d’un mes, aproximadament.

El cap del Servei de l’UCI, Francisco Vecilla, ha explicat que des de fa mesos s’estan reunint amb la Direcció de l’Hospital i amb el Servei de Salut per posar en marxa un pla que té per objectiu que aquestes obres suposin el mínim impacte possible sobre els pacients ingressats. En aquest sentit, el pla de contingència preveu els acords amb les UCI de la resta d’hospitals públics de les Illes Balears, amb el 061 i també amb l’Hospital de Llevant (privat) per derivar-hi pacients.

Cal destacar que el procés de tancament s’està fent de manera progressiva i que el personal mèdic i el d’infermeria estan treballant al cent per cent per garantir l’assistència als pacients crítics i, una vegada estabilitzats, trobar-los la ubicació més adequada a l’UCI d’un altre hospital per mantenir el tractament. Per això l’equip de l’UCI té previst el protocol d’actuació per als dos llits que tendrà oberts a l’Hospital i per a qualsevol actuació a la zona de crítics, que està situada dins del Servei d’Urgències, o a qualsevol altre servei del centre hospitalari.

El trasllat de tot el material es farà entre avui divendres 29 i demà dissabte 30 de juliol per tal que l’1 d’agost els operaris puguin començar les obres, que suposen adequar un box per atendre-hi pacients amb necessitats d’aïllament per problemes infecciosos. També s’ampliarà la zona on es processen i eliminen els materials biològics i altres materials sanitaris de rebuig. Així mateix s’instal·laran unes portes automàtiques d’accés a la zona assistencial. Cal destacar que el servei d’UCI disposa actualment d’un total de 6 boxes, nombre que s’ampliarà a 12 quan s’executi el nou pla director.

En aquests moments es fan obres de manteniment a la zona de les sales d’operacions i a la zona de la coberta del vestíbul a fi de dur a terme la millora anunciada per a diferents zones de l’Hospital. De fet, aquesta setmana han acabat les obres de condicionament dels banys de 31 habitacions d’Hospitalització i està previst continuar fent tasques de manteniment en altres 9 habitacions, sempre que la pressió assistencial permeti mantenir-les tancades.

Back To Top
Search