skip to Main Content

L’Hospital de Manacor registra 10 altes i davalla fins als 17 positius per coronavirus

D’entre les persones ingressades, n’hi ha 6 que es troben a l’UCI. Es tracta del major descens registrat des de l’inici de la crisi sanitària, després d’arribar al pic amb una trentena d’infectats. A més, aquesta setmana s’ha registrat el primer cas de pacient extubat, traslladat a planta. En l’actualització del Ministeri de Sanitat de dimarts passat, es registraven 748 casos de coronavirus a les Illes Balears i 653 casos en seguiment per les Unitats Volants d’Atenció a la Covid-19

Foto: Hospital de Manacor

L’Hospital de Manacor registra un nombre elevat d’altes hospitalàries de pacients ingressats per coronavirus, amb un total de 8. Es tracta d’altes que es van registrar durant dilluns passat, ja que durant el cap de setmana no se’n donen. A més, aquesta setmana hem pogut veure el primer pacient extubat i que posteriorment ha passat d’UCI a planta. A més, les treballadores de l’Hospital van fer una videotrucada amb la família perquè el pacient pogués compartir aquest moment especial d’alguna manera amb els seus familiars.
Així mateix, l’Hospital informa, en l’actualització de dimarts, que hi ha 19 pacients ingressats amb diagnòstic positiu per coronavirus i 6 d’aquests es troben a la Unitat de Cures Intensives.
Pel que fa a les dades de la comunitat, el Ministeri de Sanitat, en l’actualització de dimarts passat, informava de 748 casos positius per coronavirus, el que significa gairebé 400 casos manco que la setmana anterior. Segons, les dades del Ministeri, els casos curats suposen el 72 % del total de casos actius.
Pel que fa a la distribució de casos per illes, el Ministeri de Sanitat informa que a Mallorca hi ha 469 persones hospitalitzades, 85 de les quals es troben en unitats de cures intensives. A Menorca, hi ha 19 persones hospitalitzades, 10 de les quals a l’UCI i a Eivissa, hi ha 61 les persones hospitalitzades, 15 de les quals es troben a la Unitat de Cures Intensives.
D’altra banda, la nota de premsa publicada pel govern de les Illes Balears informa de 653 casos en seguiment – 573 a Mallorca, 37 a Eivissa, 1 a Formentera i 42 a Menorca – a les Unitats Volants d’Atenció a la Covid-19.
Pel que fa a la situació del personal sanitari, el Ministeri informa que a les Illes Balears hi ha 204 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, una xifra que representa l’1,6 % dels 16.000 professionals totals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Així mateix, es calcula que un total de 390 persones treballadores de la sanitat estan en vigilància activa.
Finalment, el govern balear ha informat que Atenció Primària de Mallorca obrirà els 45 centres de salut de Mallorca durant els dies festius de Setmana Santa per mantenir l’atenció a la ciutadania. Així mateix, en un comunicat oficial, el govern ha informat de l’arribada d’ 1.583.000 mascaretes, 10.500 tests ràpids i 5.000 pantalles per protegir els professionals sanitaris.

Back To Top
Search