skip to Main Content

“Va començar per entretenir un grup d’amics i ara és una oportunitat per entretenir a més gent”

Sebastià Riera Pocoví (Manacor, 1985) és artista especialitzat en fresses i màscares. Parlam amb ell sobre la Ràdio Pussera, un projecte juvenil basat en la paròdia i que fa poc ha recuperat en format podcast i que es penjarà cada setmana.

D’on surt la Ràdio Pussera? Què és?
La vaig començar a gravar quan tenia 12 anys. Tenia una gravadora de mà de la meva germana que ella no utilitzava i em dedicava a fer històries. Jo feia teatre des de feia estona i m’agradava molt fer narracions i contava contes pels meus amics, amb un toc humorístic i ho passava als meus amics per riure. D’altra banda, també feia variats de música, amb un d’aquests cassets grossos. Amb el temps vaig començar a mesclar les dues coses. Amb això i també per la influència de TV Manacor i anuncis que escoltava per la ràdio i em feien gràcia vaig decidir fer-ne paròdia. Finalment vaig mesclar els tres elements: històries, música i paròdia.

I per què decideixes reprendre aquest projecte juvenil?
El darrer que vaig fer va ser damunt el 2004 perquè tenia altres coses que m’interessaven més i ho vaig deixar de banda. Al principi amb la gravadora era molt fàcil i ràpid però per fer-ho una mica millor duia més feina. Els meus amics m’insistien molt perquè tornés a fer un programa i inclús m’havien fet paròdies dels antics programes de Ràdio Pussera i em demanaven que en tornàs a fer una. Jo no ho veia massa clar perquè tenc bastanta feina i no trobava el moment per fer-ho. El fet d’estar confinat m’ha donat l’oportunitat. La primera setmana vaig fer màscares i a partir de la segona setmana vaig pensar que seria un bon entreteniment i ho vaig posar en marxa. La Ràdio Pussera va començar per entretenir a un grup d’amics i ara, que hi ha el confinament, la gent ha d’estar a casa i no sap que fer, és una oportunitat per entretenir a més gent.

De moment has tret el primer podcast. Quina estructura has seguit? Serà sempre igual?
La idea és fer uns quants programes durant el confinament perquè després no tendré temps de fer-ho però ho seguiré fent mentre pugui. La idea és seguir el format d’entrevista, anuncis i telefonades per fer peticions musicals però pot canviar en qualsevol moment.

Has tengut ajuda o ho has fet tu sol?
Jo no som molt bo fent música i a part de baixar-me bases d’Internet, he tengut la col·laboració d’en Roger Pistola i en Toni Nadal. La resta, ho faig jo des de casa. De vegades també he demanat àudios a gent, així no se sent només una sola veu i és més divertit.

On es pot escoltar i quan surt?
De moment està penjat a Soundcloud, Instagram i Spotify i la idea és penjar-ho cada setmana els dissabtes però pot canviar, aniré una mica sobre la marxa.

Back To Top
Search