skip to Main Content

Lina Riera, campiona de la sisena ManaCup del Club Scrabble Manacor

Lina Riera, amb un balanç de 13 victòries i 4 derrotes, i una mitjana 468 punts per partida, s’ha proclamat campiona de la sisena edició de la ManaCup, la competició en format lliga que des de fa sis temporades disputen els jugadors del Club Scrabble Manacor.

L’han seguida al podi Antoni Riera, amb una mitjana de 491 punts per partida i Mateu Xurí, amb 501 punts per partida.

En el grup 2, ha resultat campió Carles Díez, amb 14 victòries i només 4 derrotes, i una mitjana de 420 punts per partida. L’han seguit al podi Maria Antònia Nadal i Marosa Cons.

Cal dir que l’edició d’enguany s’ha vist estroncada per l’estat d’alarma i el confinament arran de la crisi de la Covid-19. En el moment d’aturar la competició restaven encara un bon grapat de partides de la segona fase per disputar. En el grup 1 un jugador va abandonar la competició abans d’acabar, mentre que en el grup 2 la llista de procrastinadors es va allargar de forma important i eren molts els qui duien partides endarrerides.

Però facem balanç. Aquesta ha estat l’edició més concorreguda de la història, am 55 jugadors. L’empresa era gegantina i és dubtós que en el grup 2, sense confinament, s’hagués pogut acabar la competició com pertoca. D’aquests 54 jugadors, només un, Mateu Xurí, ha aconseguit traspassar la franja dels 500 punts per partida de mitjana (501).  El grup dels top400, en canvi, és ampli i no s’atura de créixer, fet que demostra la millora en el nivell dels nostres jugadors. 21 jugadors han superat aquesta mitjana durant la temporada 2019-2020. D’altra banda, 25 jugadors han assolit la categoria de top300. I només 7 han restat per davall aquesta franja.

Pel que fa al nombre d’scrabbles, Antoni Riera ha estat el jugador que n’ha aconseguits més, amb un total de 56, que suposa una mitjana de 3,11 per partida. L’han seguit Mateu Xurí amb 52 (3,06) i Lina Riera, també amb 52, però amb una mitjana inferior (2,60). Crida l’atenció l’arribada en posicions destacades en aquesta categoria de Joan Gelabert (45) i Pasqual Sánchez (44). Només Antoni Riera i Mateu Xurí han superat els 3 bingos per partida. Però un total de 15 jugadors n’han fets 2 per matx de mitjana.

La millor partida d’enguany l’ha disputada Maribel Servera. La Gran Nina ha assolit l’estratosfèrica xifra de 745 en una sola partida i demostra que arribar als 800 no és una utopia. Esperança Martí (683) i Joan Llodrà (665) la segueixen en el podi d’aquesta categoria. A banda dels 745 punts de Maribel Servera, 5 jugadors han aconseguit acabar almenys una partida amb més de 600 punts, i un total de 19 han superat almenys una vegada els 500 punts en una sola partida.

També ha estat Maribel Servera la que ha aconseguit trenar la millor jugada, un SOPARIEN de 140 punts. La Gran Nina, però, comparteix honors amb Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll també va assolir els 140 punts amb ESPURNAR. Destaca a la tercera posició del podi el debutant Javier Robles, que va aconseguir un CONTENEU de 131 punts. Un total de 23 jugadors han aconseguit durant la competició fer almenys una jugada centenària.

Finalment, pel que fa a la puntuació conjunta a les partides, cal dir que només s’han sumat dos matxs mil·lenaris. Xavi Castelló i Sebastià Llodrà sumaren la barbaritat de 1.077 punts en una partida ajustadíssima (544-533), mentre que Maribel Servera i Xisco Truyols en feren 1.012, amb victòria per a la Gran Nina (545-467). El tercer lloc del podi, amb una partida quasi mil·lenària, l’ocupen Lina Riera i Miquela Grimalt (512-482) amb un total de 994 punts. En aquesta categoria, cal destacar que, a banda de les dues mil·lenàries, s’han disputat fins a 39 partides que han superat els 900 punts de puntuació conjunta.

Finalment, cal destacar com a millor debutant en ManaCup Llorenç Carreres, que apareix en el 19è lloc de la classificació, seguit de molt a prop per Jaume Rigo (20è) i Maria Antònia Llodrà (25a). Cal destacar, així mateix, que Jaume Rigo ha estat l’únic debutant de la temporada que ha aconseguit superar els 400 punts de mitjana per partida (418).

Xàmpions d’Estiu, la represa

El Club Scrabble Manacor, però, també ha entrat dins la nova normalitat i ja s’ha iniciat aquests dies la disputa d’una nova competició. 32 jugadors participen en la sisena edició de la Xàmpions d’Estiu, en la modalitat d’eliminatòries a doble partida, que ha començat a rodar i que servirà per tancar la temporada d’enguany, si no hi ha un nou confinament. Prop d’un centenar de jugadors han passat per les competicions del Club Scrabble Manacor d’ençà de la seva fundació, ara fa prop de sis anys.

Back To Top
Search