Skip to content

L’Institut de Porto Cristo celebra el 10è aniversari amb una jornada de portes obertes i activitats per a tothom

El 22 de gener de fa deu anys que l’IES Porto Cristo va obrir les portes per primera vegada. Per celebrar el 10è aniversari la comunitat educativa d’aquest centre de secundària ha organitzat una jornada de portes obertes on tothom pot gaudir de diferents exposicions i activitats que han preparat els alumnes. Durant tot el matí s’han celebrat diferents activitats que han servit per aprofundir en les tradicions pròpies, la història de l’institut o per recaptar doblers per als refugiats de guerra provinents de Síria.

Les activitats han durat tot el matí i passades les dotze del migdia ha començat l’acte de commemoració del 10è aniversari de l’IES Porto Cristo, que ha comptat amb la presència del president de la Junta de Districte de Porto Cristo i delegat municipal del nucli, Joan Gomila; la regidora d’Educació, Catalina Riera; la regidora de Cultura, Antònia Llodrà; el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda; l’ex batle de Manacor que va inaugurar l’institut, Antoni Pastor; i el director del Centre, Pep Barrull. Tots han felicitat la comunitat educativa que envolta l’IES Porto Cristo en el desè aniversari del centre.

El president de la Junta de Districte, Joan Gomila, ha donat l’enhorabona “a tos els que vareu lluitar durant anys per aconseguir aquest institut que tant estimam”. I és que, en el mateix sentit, el director Pep Barrull, ha recordat que “des del 1990 els veïnats de Porto Cristo ens mobilitzarem, recollirem firmes, ens manifestarem i lluitarem aquest institut que va néixer com un centre de secundària, hi hem sumat batxillerat, formació professional i hem convertit en un centre participatiu i obert”.

Després dels parlaments els professors del centre han ofert una particular versió de la cançó Alegria d’Antònia Font per explicar aquests deu anys d’història del centre. Durant el capvespre d’avui l’IES Porto Cristo continua obert i amb els tallers en marxa. En l’apartat Som Tradició es podran veure diferents exposicions i tallers sobre certs aspectes de Sant Antoni com són els instruments o les caretes de dimoni. Tots els que passin pel centre també podran veure l’exposició Som IES, que repassa la història de l’institut. I en l’apartat Som Solidaris exposicions, rifes i berenars solidaris donaran a conèixer la situació dramàtica que viuen els refugiats de Síria. A més de tot això, diferents tallers i tornejos esportius serviran per acabar de celebrar els primers deu anys de l’IES Porto Cristo.

Back To Top
Search