Skip to content

“L’obra vol reflectir tot allò que sentim quan el món se t’ensorra una mica”

Pere Mas (Manacor, 1987) és llicenciat en Art Dramàtic per l’ESADIB. Parlam amb ell sobre “Cuando esto termine”, un projecte que ha estrenat recentment en línia pel festival d’art i ciència El Aleph de Mèxic.

De què va aquesta creació?
És una obra digital que tracta sobre la relació d’amor a distància, sobre les limitacions, sobre les expectatives que ens cream i sobre el fet de no poder complir allò que desitges. Se situa en l’actualitat, ja que parla d’un jove que acaba de tornar de Mèxic per veure la seva família i quan arriba es troba amb la pandèmia del coronavirus i s’ha de quedar a casa d’un amic seu. S’ha de quedar confinat i no pot veure la seva família ni tampoc tornar a Mèxic amb la seva parella i on havia d’estrenar una nova peça de dansa. L’obra vol reflectir tot allò que sentim quan el món se t’ensorra una mica.

És una barreja entre realitat i ficció, no?
Sí, totalment, és una autoficció. Hi ha una ambigüitat entre el que em passa a mi, com a Pere i el que li passa al personatge, que també nom Pere. Des de les coses mundanes, que ens passen a tots, intentam explicar quelcom universal.

També mesclau interpretació i dansa.
Sí i també vídeo. Realment és una investigació que intenta trobar les limitacions i les fronteres que tenim ara amb el confinament. Ens trobam que no podem actuar així com ho havíem fet sempre i ho hem fet barrejant diferents conceptes. Ha estat una feina conjunta creada, escrita i interpretada per Ana Lucía Ramírez i jo però a més hem comptat amb Gianni Penna i Catalina Lans s’encarreguen de la coreografia, Mon Joan Tiquat de la música i el so, Peter Arcos del muntatge i la realització i Alberto Codes de la part audiovisual i la il·luminació.

I també heu començat una residència a Sineu.
Sí, ara hem de veure com passam aquesta peça de teatre, originalment feta en vídeo, de nou sobre els escenaris.

Heu estrenat al festival El Aleph de Mèxic. Com sorgeix el projecte?
Sí. Jo vaig fer una entrevista amb la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic quan vaig estar allà i després de l’esclat de la pandèmia es van posar en contacte amb jo per posar-ho en marxa. És un festival molt interessant i pretén generar diàleg entre l’art i la ciència. Semblen dos camps molt allunyats entre si però en aquest festival es creen moltes sinergies.

On es pot veure l’espectacle?
Des del dia 22 de maig fins dia 31 està disponible a la pàgina web del festival que és http://culturaunam.mx/elaleph i a les meves xarxes.

Back To Top
Search