skip to Main Content

L’oposició critica la demolició parcial del cadafal de la plaça Ramon Llull per no constar d’informes tècnics

El regidor Carles Grimalt explica que l’actuació es va fer per motius de seguretat i ve avalada per l’equip tècnic de la Brigada, que “és sobirana” per fer aquest tipus de feines. El batle, Miquel Oliver afirma que el tarannà del seu equip de govern és diferent del de l’anterior de Riera.

Una reducció de les dimensions del cadafal de la plaça Ramon Llull ha obert la polèmica al consistori. Segons el regidor de l’àrea competent, Carles Grimalt, es tracta d’una actuació feta per motius de seguretat “a l’hora de col·locar la infraestructura de l’escenari durant les Fires i Festes i que aquesta encaixi amb el cadafal quan s’instal·li. Així mateix, Grimalt explica que ha estat una decisió consensuada amb l’enginyer de la brigada i assegura que “la brigada és sobirana i té la potestat de fer aquest tipus de feines”. Així i tot, entén que a l’anterior equip de govern li hagi sabut greu aquesta decisió però afirma que “hem prioritzat la seguretat”.
Des de l’oposició, Catalina Riera explica que en el ple ordinari d’aquesta setmana “vàrem demanar per la qüestió i no ens vàrem quedar gaire satisfets amb la resposta”. En aquest sentit, la número 1 del Pi manacorí diu que “estan enfadats amb aquesta manera de fer feina de l’equip de govern” i critica la manca de comunicació i de transversalitat a l’equip de govern. Riera afirma que entraran una instància a l’Ajuntament per demanar accés als informes tècnics que recomanaven aquesta actuació. “Entenem que la brigada executa una ordre d’algú d’acord amb uns informes tècnics. “Vàrem demanar els informes i es veu que no existeixen; tampoc existeix cap projecte de la demolició i també ens consta que ni el batle ni cap altre regidor del consistori tenia coneixement que es faria aquesta intervenció” declara l’exbatlessa, Cati Riera. Com a resposta a aquestes declaracions, el batle, Miquel Oliver diu que “quan ella governava tenia el control de tot el que passava en cadascuna de les seves delegacions i tant jo com l’equip de govern actual tenim un altre tarannà”.
Així mateix, Grimalt explica que dins l’equip de govern “hi ha la comunicació que hi ha d’haver”. En aquest sentit, Oliver considera que “és inevitable que cadascú tengui independència per dur a terme accions dins de la seva àrea” però considera que, donades les reaccions a l’assumpte “podríem xerrar si el cadafal de la plaça del Mercat és un element de suficient calat per a dur-ho a Junta de Govern o comunicar-m’ho a mi”. En aquest sentit, considera que “com a molt hi ha hagut una incorrecta valoració de la repercussió que aquesta actuació podria tenir”.
D’altra banda, Riera explica que el projecte, es va dur a terme l’any 2017 perquè “allà dins s’hi tiraven fems, els nins hi jugaven dins i era perillós”. Riera afirma que es va fer una despesa aproximada d’uns 15 mil euros i argumenta que la valoració de l’actuació que es va fer va ser molt positiva perquè estalviava moltes hores a la brigada per muntar i desmuntar escenaris per petites actuacions i a la vegada, aquest cadafal va esdevenir un espai de joc lliure.

Back To Top
Search