Skip to content

L’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer: segona etapa de restauració

Coincidint amb la progressiva reincorporació a activitats programades anteriorment, aquestes setmanes Wilfried Praet, orguener restaurador de l’orgue del Convent, ha pogut reprendre la seva activitat, que s’ha vist retardada per la pandèmia. Praet feia comptes treballar a Manacor durant els mesos de març i abril, cosa que no va poder ser.
Aprofitant aquesta estada, ha pogut retornar el total de tots els registres de tubs ja restaurats. Entre la primera i la segona fase, bona part dels registres de l’orgue foren traslladats al seu taller de Bèlgica, on foren netejats i renovats. Ara, amb la intervenció d’aquestes setmanes, han estat portats altre cop, encara que bona part d’ells no podran ser instal·lats fins a la propera visita.
La feina d’ara mateix consisteix en una intervenció en bona part dels mecanismes, i la restauració de totes les petites peces que connecten teclats, salmers i diferents registres. Aquest treball, encara que no és visible a simple vista, necessita precisió i no tant d’un equip humà, ja que pot ser realitzat per una sola persona.
La primera fase va necessitar de la realització d’unes petites obres, com l’obertura d’una porta al claustre i l’adaptació dels envans de dintre l’orgue i un nou lloc per a les manxes noves; per la qual cosa es van necessitar els permisos corresponents, que també suposaren un petit retard. La Comissió per a la conservació i restauració de l’orgue del Convent vol agrair públicament el constant suport, consell i intervenció professional de Brunet Arquitectes, que va col·laborar en la redacció del projecte d’obra en uns terminis molt ajustats a més de la tramitació corresponent des del departament d’Urbanisme.
Serà ja al llarg del 2021 quan l’orgue pugui tornar a sonar, segons les previsions de Praet. L’orguener té previst acabar la instal·lació dels registres i salmers a més de la connexió dels teclats en la primera meitat del 2021, si tot segueix les previsions actuals. A partir de llavors, i malgrat que encara no s’hagi arribat a la restauració final, serà possible tornar a escoltar aquest magnífic instrument en directe.

Bàrbara Duran

Back To Top
Search