skip to Main Content

“M’agrada que la gent es pugui sentir reflectida en les meves cançons”

Maria Jaume (Lloret de Vistalegre, 1999) és compositora, guitarrista i cantant. Fou la revelació de fa dos anys quan va guanyar el concurs Sona9, fet que li va permetre enregistrar el seu primer treball Fins a maig no revisc, sota el segell de Bankrobber i amb Pau Vallvé a la producció. Un disc que transcorre per diferents estats d’ànim i que va rebre el Premi a Millor Disc Revelació per Enderrock. Ara, estrena banda juntament amb les artistes Núria Graham i Maria Espinosa i aquest dissabte 13 de març actua al Claustre de Sant Vicenç Ferrer dins del marc dels esdeveniments programats pel 8M.

Foto: Enderrock

Què defineix aquest primer treball?
El disc és un viatge, un camí molt personal, però que alhora es pot extrapolar a tothom. M’agrada que la gent es pugui sentir reflectida en les meves cançons, que no sigui una cosa tancada que xerra d’una sola persona en concret. Partesc de fets personals, de coses que m’han passat durant uns anys però explicades d’una manera que tothom s’ho pot fer ser.

Com vius l’èxit i la bona acollida de la teva feina?
Estic encantadíssima i molt contenta perquè ha estat inesperat, tot m’ha vengut molt de nou. No tenia pensat fer un disc, no era una cosa que hagués reflexionat molt i tot ha sortit tan bé i ha tengut tan bona rebuda que no puc demanar res més! La resposta tan bona de la gent motiva molt.

Has començat etapa nova en format trio amb dues dones, Núria Graham i Maria Espinosa. És més fàcil? Us sentiu més còmodes?
Jo no he experimentat el contrari perquè no he tengut cap grup amb homes. La veritat és que són dues dones que no coneixia gaire, no érem amigues d’abans. Fer aquest pas i prendre aquest risc i que tot vagi tan bé i sigui tan fluït, amb tan bona comunicació, és una alegria. Crec que el fet que totes siguem dones hi té molt a veure. A més, la base del projecte és sense cap jerarquia, cadascuna pot dir la seva lliurement i aportar. És molt fàcil.

Hi ha molta diferència del disc al directe?
Crec que sona bastant diferent i això m’agrada. El disc sempre el pots escoltar a casa, tranquil·lament. A mi m’agrada anar a un concert i que es noti que és un directe, que hi hagi elements que no siguin exactament iguals, que et sorprengui d’alguna manera. Jo també em vaig definint una mica més i vaig fent allò que m’agrada i vull fer. Quan vaig gravar el disc no ho tenia gaire clar encara i a mesura que han passat els anys ha anat prenent forma. A més, fem algun tema nou, així que també podran veure novetats

Vols afegir res més?
Estic molt contenta per la resposta, les entrades ja s’han exhaurit i tenim moltes ganes de tocar a Manacor, que encara no hi hem tocat mai.

Back To Top
Search