skip to Main Content

En llibertat els set detinguts per presumptes vexacions i tortures a un jove amb discapacitat

Agents de la Policia Nacional han posat a disposició judicial als set individus detinguts per, presumptament, vexar i humiliar greument a una persona amb discapacitat intel·lectual a Manacor (Mallorca). A més, els agents han imputat una vuitena persona -mare d’un dels presumptes autors i propietària del domicili on van succeir els fets- la qual va prestar declaració en dependències policials com investigada, abandonant les mateixes en acabar els tràmits pertinents. Els joves han quedat en llibertat i amb una ordre d’allunyament després de prendre declaració dimecres al matí als jutjats de Manacor.
Presumptament, víctima i detinguts haurien acordat dur a terme un “concurs” –consistent en diverses proves que estaven penades amb càstigs- la finalitat dels quals era canviar el look de la víctima, si bé els arrestats haurien aprofitat la seva vulnerabilitat per a humiliar-lo.
Segons el denunciant, la víctima -un jove de 34 anys amb discapacitat intel·lectual- havia penjat un anunci en una coneguda xarxa social pel qual convidava a persones desconegudes a canviar la seva imatge a través d’una sèrie de proves puntuables, amb els seus corresponents càstigs, sempre que aquells no consistissin en agressions violentes o sexuals.
Dues de les persones investigades van citar la víctima divendres passat, en un lloc públic, i, amb els ulls embenats, la van conduir fins a un pis on esperaven cinc persones més. Allà, van retirar-li el DNI i van amenaçar-lo que, si no complia amb les condicions del concurs, el denunciarien. Entre les quals s’incloïen nombrosos exercicis físics que no era capaç de realitzar i per la qual va rebre diferents càstigs.
Entre altres “proves”, i segons ha manifestat el denunciant a la Policia Nacional, els presumptes agressors el van despullar i van pujar al terrat de l’edifici on, després de llançar-li una ampolla d’aigua freda per damunt, el van obligar a romandre durant 30 minuts, provocant-li marejos i hipotèrmia. A més li van realitzar tatuatges a la cara i el cos i li van causar lesions als peus que li impedien caminar amb normalitat. Les proves i càstigs van continuar durant tot el cap de setmana fins que, diumenge al matí, la víctima va voler marxar, però no ho va fer per por de represàlies.

Back To Top
Search