skip to Main Content

Majòrica surt venal

La notícia esclatava dimarts dematí després de la reunió del comitè d’empresa de Majòrica amb la direcció de l’entitat. L’empresa anunciava als treballadors que entraria en concurs de creditors i es posaria a la venda per mirar de salvar l’activitat i els treballadors. Segons s’explica en el comunicat que ha fet arribar la direcció de l’empresa als treballadors, després de la represa de l’activitat el mes de juny, les vendes del 2020 “arriben a penes a una quarta part del que es va facturar el 2019”. Segons es diu en aquest mateix comunicat, “l’empresa volia anar a concurs de la mà d’un candidat per mantenir el projecte. Hi ha la previsió que un grup de famílies espanyoles presenti una oferta d’adquisició de Majòrica”. Dins la previsió de l’oferta es preveu que s’aporti “liquiditat per mantenir l’activitat, mantenir més del 50 per cent de la plantilla actual, centralitzar la direcció a Manacor i reincorporar en un futur els treballadors afectats per l’ERO concursal”.

“Fa vint anys que marxam d’aquesta manera”
Segons explica Catalin Ginard, membre del comitè d’empresa de Majòrica i secretària general de Comissions Obreres, “la notícia ha estat una sorpresa, tot i que sabíem com estava la situació, però no ens esperàvem que ens comunicassin això. De fet, la reunió l’havíem comunicada nosaltres”. Ginard explica que “ara estam a l’expectativa. Quan posin en marxa el concurs de creditors veurem com s’executa i quan comencin a fer números i vegin quina és la situació de l’empresa nosaltres ens mourem”. La representant sindical explica que “a la reunió ens digueren que hi havia un grup d’inversors, i esperam que sigui gent solvent i que continuï gestionant l’empresa així com toca, i no com l’han duita fins ara, perquè fa vint anys que marxam d’aquesta manera, i això és insostenible”.

Majòrica ja va travessar de forma tempestuosa la crisi del 2008. L’empresa té una plantilla de 230 treballadors, A la fàbrica de Manacor n’hi ha 160, i una cinquantena a les botigues de Manacor i Palma. La mitjana d’edat de la plantilla frega els 50 anys. Per a aquesta setmana hi ha prevista una reunió a la seu de Majòrica amb Virgínia Abraham, directora general de Treball.

Back To Top
Search