Skip to content

El govern presenta el pressupost municipal per aquest any

El govern presenta avui els comptes en el ple per a la seva aprovació

L’Ajuntament de Manacor compta enguany amb un pressupost de 34.333.226 euros, tal com han explicat avui el batle, Pedro Rosselló; i la delegada d’Hisenda; Maria Antònia Sansó, durant la presentació dels comptes municipals. “Aquesta quantitat és la corresponent al pressupost de l’Ajuntament i als dels organismes autònoms municipals, com l’Escola Municipal de Mallorquí, el Patronat d’Esports, la Institució Alcover, el Teatre i la SAM”, afegí Sansó. L’equip de govern aprovarà en el plenari d’avui vespre els comptes municipals del 2016.

Pel que fa al capítol de personal, que s’utilitza per pagar els prop de tres-cents cinquanta treballadors municipals, enguany “arriba als 13.783.429 euros perquè hem arribat als objectius de dèficit i hem pogut augmentar un 1% la nòmina de cada treballador de l’Ajuntament”, concretà Maria Antònia Sansó. Les despeses corrents municipals arribaran aquest 2016 als 16.698.915 euros. Com a novetat i entre moltes altres coses, amb aquesta partida es podrà afrontar l’augment del preu del tractament del fems i també es millorarà el servei de poda i jardineria a tot el municipi.

Inversions

Els comptes municipals del 2016 preveuen 2.573.327 euros en inversions. Però “gràcies al superàvit amb què tancam el pressupost del 2015 i gràcies que ens hem mantingut dins els límits de despesa, ben aviat podrem sumar dos milions d’euros més a aquesta quantitat”, explicà Maria Antònia Sansó. Així el mes que ve, quan es liquidi el pressupost de l’any passat, “tendrem més de quatre milions i mig d’euros per invertir en millorar el municipi”, afegí Sansó.
Entre les inversions previstes hi ha un pla de millora de les infrastructures escolars, la reparació de la xarxa d’aigua i la modernització del sistema de depuració, la reforma de places i jardins públics, l’adquisició d’un sistema per millorar l’acústica de l’Auditori, la compra de l’equipament i del mobiliari dels edificis de can Bauçà i dels Sementals, la millora del poliesportiu Miquel Àngel Nadal, inversions en el departament de Policia o diverses millores en el cementiri, entre altres.

Ingressos

L’actual equip de govern municipal ha calculat els ingressos “sobre les dades reals de pagament de l’any passat i no sobre el padró perquè volem un pressupost amb números reals”, ha explicat el batle. Una de les principals novetats que reflecteix el pressupost del 2016 és la rebaixa en un 10% de l’Impost de Béns Immobles (IBI). “Enguany ens ho podem permetre i creim que és bo donar una mica d’alè als ciutadans en les qüestions econòmiques”, digué la regidora d’Economia en acabar la seva intervenció. Des del govern municipal, a més, han recordat que “l’Ajuntament de Manacor està sanejat, el nivell de deute és zero i comptam amb uns 17 milions d’euros a les arques municipals”, explicaren des del departament d’Hisenda.

Back To Top
Search