skip to Main Content

Manacor inaugura una nova zona per a vianants al centre de la ciutat

El centre de Manacor ja té una zona d’accés restringit (ACIRE) a vehícles privats. Es tracta d’una àrea exclusiva per a vianants i bicicletes i que ‘s’estén per la zona de la plaça Font i Roig, la plaça del Convent, el carrer del Retir, el carrer de Sant Domingo, el carrer de Sant Vicenç i el carrer del Convent, des de la intersecció amb el carrer de la Dolçura i fins a la plaça del Convent.
D’aquesta manera, només els residents d’aquests carrers podran accedir-hi amb vehicle però hauran de demanar el permís pertinent a l’Ajuntament. D’altra banda, tot i que es perden unes deu places d’aparcament, l’Ajuntament ha informat que s’habilitaran llocs per a discapacitats així com zones de càrrega i descàrrega per a vehicles comercials properes a la zona. .
El control de la circulació per la nova àrea restringida es farà de moment amb presència policial pels carrers afectats però s’està estudiant mesures automàtiques de control, que possiblement seran càmeres amb lectors de matrícula. Segons informa el subinspector de la Policia Local, Miquel Alcover, es tracta d’un sistema que funciona a altres ciutats com Palma i que pot automatizar el control d’accessos.
D’altra banda, aquesta zona ACIRE per a vianants implica també certs canvis en el sentit de la circulació d’alguns carrers del voltant i que ja estan en marxa. En concret es canvia el sentit dels carrers d’en Muntaner, el carrer de les Moreres i el carrer de Sant Miquel.
Tot i que encara s’estan acabant els darrers detalls a la zona, l’Ajuntament ha informat que aquesta setmana ja entra en funcionament la nova senyalització viària i que encetaran una campanya d’informació als veïnats i veïnades de la zona.
D’altra banda, la batlessa Catalina Riera va explicar que l’objectiu d’aquesta reforma, en la qual l’Ajuntament hi ha invertit prop d’un milió d’euros, és el de “guanyar terreny als vehicles i recuperar espais per socialitzar-nos i construir una ciutat més amable i sana per la gent”.

Back To Top
Search