Skip to content

Manacor ret un homenatge a l’escriptor Jaume Vidal i Alcover en el 25è aniversari de la seva desaparició

Enguany fa 25 anys que morí l’escriptor manacorí Jaume Vidal i Alcover i també fa un quart de segle que el CEIP Jaume Vidal de Manacor adquirí el seu nom actual. “Per això des de l’Ajuntament de Manacor hem volgut retre un homenatge a un dels nostres escriptors il·lustres mitjançant aquest cicle cultural que han preparat la Institució Pública Antoni M. Alcover i la comunitat educativa del CEIP Jaume Vidal”, explicà la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

“A més de recordar l’obra que ens ha llegat Jaume Vidal i Alcover, aquest cicle representa una festa commemorativa perquè celebra que l’escola Jaume Vidal i l’autor que li dóna nom són referents per a l’educació i la cultura de Manacor”, comentà la regidora d’Educació, Catalina Riera. En aquest sentit la directora del CEIP Jaume Vidal i Alcover, Maria Joana Mas, explicà que “per a tota la comunitat educativa és un luxe que la nostra escola tengui el nom que té, tothom està molt implicat amb aquesta festa i volem agrair la bona disposició de l’Ajuntament i de la Institució Alcover a l’hora de materialitzar aquesta col·laboració”.

“Aquest cicle i l’exposició que en formen part no haguessin sortit tan rodones sense la insistència de Jordi Vidal, amic de Jaume Vidal i Alcover, que amb el material que ens han cedit ell i la família de l’autor ens incità a organitzar aquesta exposició”, explicà Maria Magdalena Gelabert, la directora de la Institució Antoni M. Alcover.

De fet, l’exposició “Jaume Vidal i Alcover o les ales de l’ideal” vertebra tot el programa d’actes i “sorgeix de la voluntat de commemorar els 25 anys que han passat des de la seva defunció, i retre homenatge a aquest personatge essencial per a la literatura catalana, complet, dual, rodó i fins i tot contradictori, que va desplegar una amplíssima producció literària i que va conrar tots els gèneres amb una qualitat extraordinària”, explica Llucia Serra Ferre, la comissària de l’exposició. Precisament avui horabaixa una visita a la mostra guiada per la comissària i un concert d’homenatge a l’autor a càrrec d’exalumnes del CEIP Jaume Vidal servirà per inaugurar l’exposició, que compta amb material cedit per la família de Vidal i Alcover. A més, les auques basades en la vida i l’obra de l’autor fetes pels alumnes actuals i els de fa vint anys de l’escola Jaume Vidal acompanyaran l’exposició, que es podrà visitar fins al 22 d’abril a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

El cicle dedicat a Jaume Vidal i Alcover també servirà per commemorar el 25è aniversari de l’escola manacorina que du el seu nom. Avui, dia 23 de març, a les 9.30 h els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Manacor han interpretat Teatre en Anglès: Fantasy, al CEIP Jaume Vidal. Un acte que ha servit d’aperitiu a la visita guiada a l’exposició per als alumnes, a la qual es pot sumar tothom, i el dinar commemoratiu a l’escola Jaume Vidal, que aplegarà pares, alumnes, professors i també antics mestres i alumnes.

Però el cicle dedicat a Alcover també servirà per aprofundir en la vida i l’obra d’aquest autor nascut a Manacor. Biel Majoral encetarà el cicle de conferències que es farà entre el 14 d’abril i l’11 de juny a la Institució Pública Antoni M. Alcover amb “Jaume Vidal i Alcover: l’home i el mestre”. Antoni Artigues, Sebastià Alzamora, Francesca Vadell i Alícia Olivares participaran del cicle de conferències, que acabarà el mes d’octubre amb una exposició col·lectiva de poesia i arts plàstiques al voltant de l’obra de Miquel Àngel Riera i Jaume Vidal i Alcover.

Back To Top
Search