Skip to content

NOTÍCIA

Estel de Llevant posa la primera pedra de la nova seu que permetrà multiplicar per quatre l’espai actual

L’associació Estel de Llevant, que des del 1996 treballa a la comarca de Manacor per i amb les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars, posà dilluns la primera pedra de la futura seu de l’entitat, que, segons ha explicat el gerent Guillem Febrer, “només serà possible amb l’ajuda solidària de tots els que vulguin donar suport a la campanya Un nou espai per a la salut mental”. Es tracta d’una iniciativa per recaptar els fons que encara fan falta per fer front a la reforma alhora que es vol implicar la societat per donar visibilitat a les malalties mentals. Aquesta campanya es concreta en l’organització d’accions com una prova esportiva el 10 de setembre de 2016, una volada d’estels a la ciutat de Manacor amb la implicació de les escoles el 3 de juny i un concert en col·laboració amb la Banda de Música de Manacor.

“És un dia històric que és possible gràcies a l’esforç i la col·laboració de moltes entitats i persones que han cregut en el que som i en el que feim”, destacà Manuel en nom de tots els usuaris de l’entitat. En aquest sentit, el gerent d’Estel de Llevant, Guillem Febrer, va destacar durant la seva intervenció que una part dels fons que l’associació inverteix en les obres de rehabilitació prové del centre especial d’ocupació, uns beneficis que l’entitat ha generat gràcies al treball dels usuaris. “És un edifici catalogat pel seu valor històric, que es troba situat al centre de la ciutat, i als que formam Estel de Llevant ens fa molta il·lusió retornar-lo rehabilitat a la ciutat perquè centenars de ciutadans ens han ajudat des del 1996 i ara som nosaltres els que volem tornar aquest esforç a la societat”, remarcà Febrer.

A més del gerent, Guillem Febrer, i de la presidenta de l’entitat, Maria Nicolau, assistiren a l’acte la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manacor, Maria Bel Bauzà; la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago; la consellera insular de Benestar i Drets Socials, Margalida Puigserver; els representants dels ajuntaments de la comarca; els patrocinadors privats del projecte, a més dels usuaris d’Estel de Llevant. Des del consistori manacorí, Maria Bel Bauzà posà l’Ajuntament a disposició de l’associació “perquè volem seguir ajudant-vos a fer visible l’enorme tasca que feis i perquè volem que entre tots aconseguim els fons que fan falta per acabar la rehabilitació”.

Edifici singular

Guillem Mateos, l’arquitecte que ha elaborat el projecte de rehabilitació per convertir una antiga fàbrica en la seu de l’associació Estel de Llevant, explicà que “l’obra es realitzarà per fases, permetrà recuperar un edifici catalogat i convertir-ne la torre en una fita a la ciutat”. Ell mateix explicà que la torre de l’edifici tendrà una escala que connectarà totes les plantes de l’edifici. A la planta baixa s’hi situarà la recepció, les sales de teràpia, el centre ocupacional i els tallers, la cuina i el menjador, a més dels despatxos dels diferents professionals de l’entitat. A les plantes superiors s’hi ubicaran els serveis d’inserció laboral i la zona de formació.

Segons expliquen des d’Estel de Llevant, aquest projecte suposa molt més que disposar d’un edifici amb més capacitat i instal·lacions més bones. És l’espai des d’on més persones amb un trastorn mental podran avançar en la seva autonomia personal i integració social i laboral amb millors condicions; és l’espai des d’on l’equip de professionals podrà donar-los el suport necessari, amb la mateixa implicació que ara però amb més recursos; i és, també, l’espai on les famílies participaran en aquest procés amb les eines adequades. És, en definitiva, un nou espai per a la salut mental per a tota la societat de la comarca.

160 persones ateses el 2015

L’activitat i els serveis d’Estel de Llevant han registrat un creixement important. L’any 2015 l’entitat va atendre 160 persones amb problemes de salut mental als diversos serveis: centre ocupacional, inserció laboral, centre especial de treball i formació dual. El nombre d’usuaris atesos s’ha multiplicat per 5 respecte de l’any 2008, data en la qual s’atenien només 30 usuaris. Tot amb un equip de 34 professionals, més de 20 voluntaris i 190 socis. I, sobretot, amb uns resultats molt satisfactoris com demostra el fet que aproximadament el 35% dels usuaris del centre ocupacional progressen cap a d’altres serveis com el d’inserció laboral. A més, els 82% de les persones ateses al programa d’inserció laboral ja treballen a través del centre especial de treball o a empreses externes.

PUBLICITAT

Back To Top
Search