Maria Antònia Sansó (Manacor, 1983) és llicenciada en LADE i fa feina d’economista a Melchor Mascaró, SA, des de fa sis anys. Ara també és regidora de l’Ajuntament de Manacor pel Partit Popular
Entrevista:
Com t’arriba l’oportunitat de formar part de la llista del Partit Popular? Hi tenies amistats, vinculacions familiars?
Jo he estat sempre simpatitzant del Partit Popular, i tothom sap que la meva família hi estava vinculada, tot i que després se’n desmarcàs. Independentment de l’àmbit familiar, diverses persones de dins el partit em varen proposar per anar a les llistes i a mi no m’agrada desaprofitar cap tipus d’oportunitat.
I ja de tot d’una saberes que aniries a un número sortidor?
Jo mateixa ja vaig demanar que si anava a la llista fos en un número de sortida.
Com et defineixes ideològicament?
Em consider una persona de centredreta.
Qualcú podria pensar que després de tot el que ha passat, amb l’escissió d’una bona part de la militància cap al PI, el Partit Popular s’hagi radicalitzat cap a la dreta.
El partit no s’ha radicalitzat. i abarca gent de centre o de dreta.
En termes identitaris com et definiries? El vostre partit ha entrat una moció rebutjant la proposta de Germà Gordó d’oferir la nacionalitat catalana als ciutadans d’aquí.
No és que hi vulgui entrar molt perquè no m’interessa entrar en polèmiques. Les Balears no formen part dels Països Catalans. Ja hi ha uns altres partits que defensen aquestes idees, que les respect però no les compartesc.
Parla’ns de les emocions del dia de les eleccions.
El dia de les eleccions va ser un dia molt llarg i de molts de nirvis. Ja anava amb la idea que no, els resultats no serien gaire bons, però no esperava que fossin tan dolents. Aviat, assumírem que ens toca fer una oposició constructiva.
Tengueres el tremolor de cames que va explicar Catalina Riera, el dia de la investidura?
Estava emocionada i il·lusionada amb aquest dia i ja tenia ben assumit que seríem a l’oposició. Vaig entendre això del tremolor de cames, però em vaig sentir més serena.
En dos plens, tots els regidors del grup popular ja heu intervengut alguan vegada.
Sí, Pedro Rosselló ens dóna l’oportunitat que tots puguem col·laborar, perquè també és més bo per a nosaltres, per fer aportacions al poble.
El PI va dir repetides vegades durant les negociacions que el PP li posava l’estora vermella. Hi va haver contactes?
Hi va haver molt poca cosa. No hi va haver contacte per negociar seriosament.
Damunt l’equip de govern sembla que hi pesa una espasa que pot caure en qualsevol moment en forma de moció de censura. La veus a prop?
No. Sempre depèn del que pugui passar i del que faci l’equip de govern. Els hem de donar l’oportunitat que vagin fent.
Alguns mitjans parlen d’un acord velat entre l’equip de govern i el PP per garantir la governabilitat. Existeix?
No. Potser que faci aquesta sensació. A les coses que ens pareguin bé ja vàrem dir que hi donaríem suport. Quan no ens pareix bé, ho deim, com ara això de l’independentisme. No ens volem barallar amb l’equip de govern perquè sí. Si hi ha motiu sí, i si no, no.
On t’agradaria haver aportat el teu gra d’arena, si haguessis tengut l’ocasió de formar part de l’equip de govern?
– El meu perfil és d’economia perquè és allà on em sent més còmoda i perquè és la meva professió.
En l’àmbit municipal, i tenint presents totes les limitacions pressupostàries que hi ha, creus que hi hauria diferència si en lloc d’haver-hi na Cristina Capó hi fossis tu? Hi ha marge per a l’ideologia?
La percepció és que les esquerres solen apujar més els imposts per qüestions socials. Les dretes solen intentar que hi hagi una intervenció de l’estat mínima. Ara bé, tant si és una àrea com una altra, el tipus de persona també hi pot influir, pel fet que sigui o no un bon gestor. És cert que totes aquestes diferències ideològiques es dilueixen en l’àmbit municipal.
I què canviaries en la gestió municipal, si hi fossis dedins?
Per canviar qualque cosa hauria d’estar més a dedins i veure com estan les coses i com funciona tot, perquè alguna cosa pot fallar, no hi ha res perfecte.
Entre el discurs de molta gent hi ha aquella afirmació que els polítics han de ser persones preparades. Això aniria en contra de la democràcia, no ho creus? No tothom tendria les mateixes oportunitats…
Les persones que es presenten sí que han de conèixer les àrees que gestionaran. Però per això no fa falta tenir estudis, perquè pots estar preparat per a una àrea sense tenir estudis, però sí que cal tenir uns coneixements previs.