skip to Main Content

Maribel Servera, 5a classificada al III Mundial de Scrabble Duplicat en Català

L’esdeveniment compartí les seus de Vilafranca del Penedès i Vilafranca de Bonany. Lluís de Yzaguirre en va resultar el campió absolut.

Dissabte passat va tenir lloc la tercera edició del Mundial de Scrabble Duplicat, que es va disputar en doble seu a Vilafranca del Penedès i Vilafranca de Bonany. A la seu mallorquina hi participaren 19 jugadors, 13 dels quals pertanyets al Club Scrabble Manacor, mentre que 20 foren els participants a la seu continental.

La competició es distribueix en dues partides, una de matinal i una altra d’horabaixa. Els jugadors de les dues seus les comparteixen en tot moment. A la partida matinal, el gran dominador va ser el mallorquí Xavier Albons, del club de Scrabble de Molins de Rei. Per darrere ell se situaren l’actual campió del món en modalitat clàssica, Carles Cassanyes; Balbina Brescó; i en quarta posició el manacorí Joan Pascual, guanyador de la primera partida a Mallorca.

Les opcions mallorquines de podi es mantenien intactes, després d’una partida molt oberta amb opcions de bingo diverses i possibilitats de lluïment per als grans cracs d’aquest joc però també amb opcions per als més novells per lluir-se.

L’horabaixa, però, la partida va quedar tancada molt aviat per manca de vocals i només els més freds de cap foren capaços d’arribar al final amb opcions de victòria. Miquel Sesé, que defensava la corona de campió, s’aferrà al ceptre amb carn i ungles i assolí uns estratosfèrics 943 punts (un 90∞ per cent dels possibles) a la partida de l’horabaixa, que guanyà amb gran diferència sobre el segon classificat, que fou Lluís de Yzaguirre, un dels pioners i fundadors d’aquest joc en català. El millor resultat matinal de De Yzaguirre li va possibilitar alçar-se amb el campionat. A la partida de l’horabaixa, la mallorquina Maribel Servera va obtenir la tercera posició, que li va permetre a la classificació final poder acabar en l’esmentada cinquena posició.

El jugador amb més jugades mestres fou Miquel Sesè, amb 21, mentre que la mallorquina més destacada en aquesta faceta va ser Aina Garcia, amb 19.

Back To Top
Search