Skip to content

NOTÍCIA

Més ellà del 25N: coeducació com a eina per evitar i prevenir la violència masclista

La regidoria d’Igualtat ofereix tallers de coeducació sobre l’abús, la diversitat sexual o les violències masclistes en les noves tecnologies a l’alumnat dels centres educatius de Manacor i han rebut més de 150 sol·licituds.

S’acosta el 25 de novembre, el dia mundial contra la violència cap a les dones i des de l’Ajuntament s’han preparat tota una sèrie d’actes, exposicions i formacions per conscienciar la població sobre la xacra de la violència masclista. Més enllà de les grans dates però, una de les competències de l’Ajuntament de Manacor és evitar i prevenir qualsevol forma de violència contra les dones i en aquest aspecte, la regidoria d’Igualtat aposta per la educació, com una eina clau. “Dins de la guia educativa hi ha un capítol dedicat a coeducació, amb tota una sèrie de tallers i xerrades destinades a la igualtat de gènere i sobretot, a la prevenció” explica la regidora de l’àrea, Carme Gomila.
Es tracta de 24 tallers destinats a tots els cursos i edats que provenen de Serveis Socials, el Servei d’Igualtat i la Policia Local. 6 d’aquests 24 tallers són noves propostes que es financen a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere i que es focalitzen, sobretot a l’alumnat d’ESO però també n’hi ha per l’etapa de Primària. Aquests 6 nous tallers tracten temàtiques com per exemple les violències masclistes i les noves tecnologies, la diversitat sexual, l’educació afectivosexual amb perspectiva de gènere, l’abús, els mites de l’amor romàntic o les relacions tòxiques.
En total, l’oferta de coeducació ha rebut més de 150 sol·licituds per part dels centres educatius del municipi i des de la regidoria s’entenen “com una feina continua, que s’ha d’anar fent al llarg de tots els cursos”. De fet, la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament, Margalida Gelabert explica que està planificat de manera que cada aula pugui rebre almanco dos tallers i que es tracta d’una proposta que ha tengut molt bona rebuda. “Més enllà dels tallers, volem oferir un servei pels joves, perquè es puguin dirigir a professionals en cas que necessitin assessorament o ajuda” explica Gomila. Així mateix, Gelabert diu que, en cas que totes les places pels tallers no s’omplin, s’oferirà formació al professorat dels centres en matèria de gènere.
D’altra banda, la regidoria d’Igualtat ha augmentat el seu pressupost respecte d’anys anteriors, passant de 3 mil a 50 mil euros. “La idea és que amb aquests doblers puguem dur a terme el Pla d’Igualtat per a la ciutadania i començar a avançar per fer de Manacor una ciutat més igualitària” explica Gomila. Així mateix, Gelabert explica que s’està treballant per aconseguir el distintiu SGCity 50-50, un segell de qualitat que atorga l’associació Forgender Seal i que suposa un reconeixement públic a favor de la igualtat de gènere. Altres municipis de l’illa com Felanitx, Marratxí, Estellencs, Pollença i Puigpunyent ja tenen.

PUBLICITAT

Back To Top
Search