Skip to content

“M’ha sorprès que els nins d’aquí siguin tan calmats”

[pullquote] Una vintena de mestres de Turquia i Romania passen una setmana a l’illa acollits pel C.P. Mestre Pere Garau, de Son Macià, gràcies a un programa europeu d’interacció educativa
[/pullquote]

A l’escola de Son Macià, aquesta setmana han rebut una visita molt especial. El centre educatiu participa d’un programa d’Erasmus de la Unió Europea, a través del qual han pogut compartir un projecte amb una escola de Romania i dues de Turquia.

L’objectiu principal d’aquesta casta de programes és posar en comú idees entre els diferents països, compartir experiències educatives i poder fer conjuntament investigació-acció. La temàtica concreta que han treballat els quatre centres ha estat la de la immigració.

S’han desplaçat fins a Mallorca divuit mestres i un inspector educatiu d’aquests dos països. Abans d’això les escoles implicades ja havien fet diferents trobades: una reunió transnacional a Romania, que va servir per presentar el programa, avaluar les necessitats de formació, desenvolupar maneres de fer, etc. I una mobilitat d’aprenentatge a Turquia, en la qual varen visitar i analitzar diferents escoles i varen mirar l’aplicabilitat dels acords presos. Aquesta tercera trobada, que té lloc a Mallorca, servirà entre d’altres coses per fer l’avaluació de tot plegat.

El director del centre, Jaume Adrover, conta: “En aquesta visita participa tota la comunitat educativa, perquè un dels objectius del programa és el coneixement i el reconeixement de la cultura de cada lloc. Així, per exemple, vàrem celebrar la festa de les verges, conjuntament amb els pares i els Erasmus. O també, l’altre dia, els dimonis de Son Macià, varen ballar de manera extraordinària i els van poder conèixer…”

El grup de mestres estarà una setmana a l’illa. Sens dubte, han après i s’han sorprès de moltes coses. Mireia, de Romania, diu: “Al nostre país, els mestres estan molt preocupats per les proves estatals, aquí pareix que ho viviu amb més tranquil·litat. Una altra cosa que m’ha sorprès són les ràtios. Allà són més altes. Hi pot arribar a haver grups amb 37 alumnes per aula.”

Per la seva banda, Özgür, diu: “M’ha sorprès que els nins d’aquí siguin tan calmats i facin tanta bonda. També és una cosa nova per jo veure com mesclau nins de diferents edats i feis grups interactius. Per últim, encara que s’allunyi una mica del tema principal, m’ha sorprès veure la semblança que hi ha entre el clima i la fauna d’aquí amb la de Turquia”.
Tots els participants se’n mostren satisfets i agraïts. Sens dubte haurà estat una experiència positiva i enriquidora per tota la comunitat educativa.

Back To Top
Search