skip to Main Content

Mig miler de persones es concentren a Sa Bassa per mostrar el seu rebuig contra la sentència del procés

El dilluns 14 d’octubre, a les 20 h de l’horabaixa tengueren lloc concentracions de rebuig contra la sentència judicial contra els líders independentistes a diverses localitats de Mallorca. El pròxim 20 d’octubre a les 18 h s’ha convocat una nova manifestació de rebuig a la sentència que començarà a la plaça del Mercat de Palma.

La concentració de rebuig contra la sentència dels presos i preses polítiques va aplegar l’horabaixa de dilluns passat unes cinc-centes persones a la plaça de Sa Bassa, que mostraren el seu suport als líders empresonats i sentenciats a penes d’entre 9 i 13 anys de presó. Es tractà d’una concentració tranquil·la i no gaire llarga, que va tenir una durada d’uns 20 minuts i on es pogueren veure diverses pancartes reclamant la llibertat dels presos polítics i la democràcia a l’Estat espanyol.
Durant l’acte, Jordi Caldentey, Serafí Lliteres i Antoni Martiañez, representants de l’Obra Cultural Balear llegiren un manifest on varen fer menció de diferents referents històrics de la lluita noviolenta com Nelson Mandela o Mahatma Gandhi , tot repassant les seves reivindicacions a través de la desobediència civil pacífica. “Estam segurs que el resultat de tanta d’injustícia, a la llarga, no serà que el poble s’acovardi sinó que tengui aquests presos polítics com a herois nacionals i com a referents de la lluita pacífica i noviolenta per la democràcia i pel dret a l’autodeterminació, una causa que tants i tans de països han duita a terme des de temps immemorials fins avui, tant a Europa com a la resta del món” concloïa el manifest. Després de la lectura del manifest, la gent començà a cridar de manera espontània “llibertat presos polítics” i d’altres consignes en contra de la sentència.
El fet curiós de la concentració el donà el batle, Miquel Oliver, qui va anunciar un recés al ple de l’Ajuntament, que coincidia amb la concentració, per tal d’assistir-hi. Juntament amb Oliver, els sis regidors de MÉS-Esquerra així com Joan Gomila i Antònia Llodrà, d’AIPC, i Sebastià Nadal, del PSOE, varen acostar-se a la plaça de Sa Bassa durant el recés. No hi va assistir l’únic representant de Podem al consistori, Carles Grimalt. Així mateix, Núria Hinojosa explicà a aquest mitjà que ni Podemos ni PSOE, grups dins l’equip de govern, no havien estat informats prèviament pel batle de que es duria a terme aquesta aturada.
En acabar el recés, els regidors del PP havien abandonat la sala. La seva líder, Maria Antònia Sansó, titllà el recés de falta de respecte institucional.

Back To Top
Search