skip to Main Content

Miquel Serra estrena Be-sades, un recopilatori de cançons inèdites

11 cançons que per una raó o altra van quedar fora de la discografia de l’artista manacorí. Be-sades (Fohen Records) sorgeix de la feina compartida de Serra amb Pep Toni Ferrer dels Estudis Favela i ja es pot escoltar a través del seu Bandcamp.

Com decideixen els músics, quines cançons es queden i quines se’n van? Com es fa aquest procés de triatge i descart? A vegades és l’estructura o el cos; a vegades la melodia i, a vegades, altres motius: “Quan fas un disc sempre compareixen amb més material del que utilitzaràs i sempre passa el mateix: dues o tres cançons prenen molt bé i brillen més i d’altres es perden pel camí, encara que tu, en un principi, hi confiaves plenament” diu Miquel Serra.
L’artista acumulava més d’una trentena de cançons i per sort, algunes de les cançons que han quedat fora de la discografia de Miquel Serra estan ara disponibles i es poden escoltar a través del seu Bandcamp. Be-sades, és el nom d’aquest nou disc recopilatori que conté 11 cançons inèdites que, per una raó o altra, no es van incloure en l’extensa discografia de l’artista manacorí. Tres d’aquestes onze cançons havien de pertànyer a Roses Místiques (2013); quatre més es descartaren de La Felicitat dels Animals (2014) i una d’elles d’El Perfum dels Vegetals (2014) i són, per tant, el resultat de dos anys molt prolífics en el procés creatiu de Serra. Tres més, corresponen a treballs més recents de l’artista, Octau Clima (2017) i L’Elegància Dorm, el disc que Serra ha estrenat just enguany.
“És una iniciativa de Pep Toni Ferrer, dels Estudis Favela i que va agradar molt a la discogràfica, Fohen Records” afirma l’artista. Miquel Serra, a més, afegeix que ell no ha tingut res a veure en la creació d’aquest Cara-B però està clar que sense les seves cançons, el disc no existiria.
“Quan em varen enviar la selecció de cançons que havien triat i les vaig sentir de nou vaig dubtar perquè, al cap i a la fi, són cançons que van quedar fora dels discs perquè, d’alguna manera, van perdre la força i que jo no considerava publicables” confessa Serra.
D’altra banda, explica que “el confinament no m’ha fet ser més o manco creatiu, he continuat component al mateix ritme de sempre” explica l’artista. Així mateix, diu que Be-sades no és el resultat del procés creatiu durant el confinament però també pensa que, si no haguéssim estat confinats, probablement aquestes cançons no haurien vist la llum. Així mateix, Serra diu que amb aquesta situació, molts dels concerts que tenien programats, majoritàriament a Catalunya, s’han cancel·lat però apunta bones noves: “Si tot va bé, de cara a setembre podrem tocar al Teatre Principal de Palma”.
A més d’això, el missatge amb el qual es va compartir aquest nou disc a les xarxes socials anuncia una feina més profunda entorn de la figura de Miquel Serra: “Be-Sades és l’avantsala d’un projecte que veurà la llum l’any que ve: S’ordre dels anys, un llibre que parlarà de tota la història i procès evolutiu i creatiu de Miquel Serra a l’estudi, amb fotos inèdites, entrevistes i molt de material sonor que quedarà inclòs a un cd” escriu el productor, Pep Toni Ferrer.

Back To Top
Search