skip to Main Content

Mostradors, frontis i fotografies, els concursos que els Amics de Sant Antoni no suspenen

Després de l’anunci de Patronat de Sant Antoni i Ajuntament que els concursos vinculats a la festa de Sant Antoni quedaven suspesos arran de la crisi de coronavirus, la controvèrsia s’apoderà de la gent manacorina. Aviat, però, sortiren les primeres respostes com ara la de l’associació Amics de Sant Antoni, que respongueren tot d’una afirmant que ells sí que mantendrien els seus concursos.

Des de la directiva de l’associació santantoniera expliquen que “Sant Antoni és una festa que viu massa el poble per deixar-la sense efecte. Hi ha moltes maneres d’evocar la festa i mantenir-nos dins la legalitat”. Així i tot reconeixen que “una volta de dimonis és molt complicada per al poble, però no només hi ha la volta dels dimonis”. En aquest sentit, des de l’associació es demanen “per què no es fa enguany la Comèdia de Sant Antoni, que és un acte on es poden prendre les mesures pertinents i amb un control raonable. Amb ordre es podria fer”.

Des dels Amics de Sant Antoni expliquen que “potser com va dir el delegat de Festes Artur Aguiló, la decisió va ser un poc precipitada” .

Els Amics de Sant Antoni han contactat amb il·lustradors perquè “ens facin imatges com a símil del “tot anirà bé”.

La notícia, però, és en la voluntat d’aquesta associació santantoniera de dur a terme els concursos de sempre, és a dir: el premi de mostradors, el d’enramellar frontis i el de fotografia. De fet, també havien parlat amb Antònia Llodrà per impulsar un premi literari entorn de la festa de Sant Antoni, però “per a enguany no hi som a temps”.

Per l’associació, “per vertebrar tot això com a entitat no tenim capacitat suficient i esperam la col·laboració de l’Ajuntament, que l’any passat va ser zero. És ver que ens varen convidar a entrar, però després ens tragueren defora”.

Des dels Amics de Sant Antoni expliquen que “la volta dels nostres dimonis, amb l’escenari d’avui, està suspesa, però tenim demandes de gent perquè hi anem a ballar. Feim feina en l’elaboració d’un document amb unes condicions mínimes per ballar. Està clar que si a un dimoni amb la careta li fas dur mascareta l’has mort”. Sigui com sigui, “ells han començat els assajos per si un cas la cosa millora”. L’associació creu que “hi ha llocs com ara Aproscom que ens insisteixen que no hi fallem”.

El que sí ha quedat totalment aparcat són les carrosses i els foguerons. I pel que fa a la trobada de dimonis, “és una llàstima que no la puguem fer, perquè l’any passat va tenir molt bona acollida. De totes maneres, ens plantejam fer qualque cosa virtual”.

Els Amics de Sant Antoni han tret la seva loteria de Nadal, tot i que han renunciat a les rifes particulars, “per no tirar la gent al bar”.

Back To Top
Search