skip to Main Content

Nicolau Dols ens posarà al dia amb les novetats normatives del català

Dilluns que ve, dia 26 de març, a les 20.00 h, la Institució Pública Antoni M. Alcover de Manacor (c. del Pare Andreu Fernández, 12) acollirà la conferència emmarcada dins els Dilluns de l’Obra, “Novetats normatives de la llengua catalana”. L’oferirà el doctor Nicolau Dols, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, que és l’acadèmia encarregada de regular la normativa de la llengua catalana.
A la tardor del 2016 l’Institut d’Estudis Catalans va publicar dos texts normatius de gran importància: l’”Ortografia catalana” i la “Gramàtica de la llengua catalana”. Es tracta d’obres de referència molt elaborades que compilen, completen i, en qualque cas, modifiquen la normativa lingüística que ha regit fins ara. Nicolau Dols ens explicarà quina és l’orientació d’aquestes novetats i quins objectius tenen.
En Nicolau Dols Salas és doctor en filologia catalana i professor de la UIB des del 1990. Les seves àrees de recerca són la teoria fonològica, la fonologia catalana, la fonologia infantil, les llengües artificials, la història de la lingüística i la traducció literària. Des del 2014 és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans (Secció Filològica).

Back To Top
Search