Skip to content

“Dels meus inicis com a jugador, record que sempre guanyàvem”

[pullquote] Joan Sunyer (1982, Manacor) treballa a les oficines de Càrniques Sunyer i és jugador i capità de l’equip de Superlliga 2
[/pullquote]

 

Quan vares començar a voleibol i com?
Crec que vaig començar quan tenia dotze anys, a volei platja. Juntament amb en Miquel Gallego i els germans López, vèiem els tornejos infantils de volei platja de S’Illot i ens hi vàrem presentar, com a Arpellots; d’això que estàs per S’Illot tot el dia i dius; bé, i podem privar de jugar. Així és com vaig començar. Després, el primer any de cadet, ja em vaig federar.

Qui et va entrenar en els teus inicis?
A cadet de primer i segon any m’entrenava en Joan Pont, després a juvenil crec que en Daniel Murillo, el primer any; el segon en Joan Fullana, el Xotet, i el tercer en Toni Galmés, Ros. Record que aquell darrer any de juvenil, vàrem començar que ens entrenàvem nosaltres mateixos, teníem un caràcter difícil i ningú ens volia entrenar. A mitjan temporada en Toni es va oferir.

Com recordes aquells primers anys?
El record que tenc és que sempre guanyàvem… Quan érem cadets entrenàvem quatre dies per setmana, i el cap de setmana, els matins jugàvem els nostres partits i els capvespres a Penyes. Començàrem amb molta disciplina, realment.

Quants de jugadors d’aquells segueixen en actiu?
Miquel Gallego i jo, diria que dels altres ja no juga ningú, la majoria es va aturar fa molts d’anys. Bé, d’aquells anys, que començàs de jovenet i encara jugui hi ha en Jaume Joan, que crec que ara juga a Muro.

Tu de llavors ençà has jugat cada any o t’has aturat mai?
Sempre he jugat. Si m’he aturat a qualque moment, ha estat per lesió. Bé, a l’hivern no m’he aturat; a volei platja ja fa molts d’anys que no hi jug, només qualque patxanga.

A quins equips i categories has jugat?
He jugat a Manacor i a Petra. He passat per un parell de categories: Nacional, FEB (que ara ja no existeix) i Superlliga 2.

A quina edat se sol retirar un jugador de voleibol?
Mmmm… Entre 32 i 35 anys.

Tu ara en tens 35, et trobes bé físicament, et veus encara en actiu més temporades?
Em planteig si he de seguir o no, també i sobretot perquè cada pic tenc més responsabilitat a la feina, tenc un al·lot, i tot això és molt mal de combinar amb els viatges. Físicament com em trob? Podria estar millor.

Com has viscut aquest any a Superlliga 2?
Molt intens, sobretot, i amb molt d’esforç per part de tots.

Quines són les teves virtuts com a jugador? Què has aportat a l’equip?
La meva virtut principal sempre ha estat la recepció, sempre que he jugat, la meva primera feina és rebre, llavors el que pugui aportar en els altres aspectes, defensa, servei, atac, benvingut sigui.

Com afrontes la lligueta d’ascens?
Amb molta il·lusió, i amb esperances de fer qualque cosa. Tot i que és molt complicat.
Ja heu jugat amb el Leganés, i heu guanyat, a la lliga ja li havíeu guanyat; quina informació teniu dels altres equips? Hi heu jugat qualque vegada?
Vàrem jugar contra l’Emevé Lugo a la semifinal de la Copa Príncep, i vàrem perdre 3-0. L’Emevé és el primer de l’altre grup, però aquesta setmana nosaltres hem guanyat al Leganés i ells han perdut contra el San Sadurniño, que els va guanyar amb un contundent 3-0. El seu millor jugador se’n va anar a jugar a la República Txeca, després de la Copa Príncep. I a la lliga, sense ell, ja perderen un parell de partits, tot i que això no els va impedir fer primers.
Per això ara estam una mica descol·locats, no sabem si és que el Lugo ha baixat molt el nivell o si és que el San Sadurdiño l’ha pujat. Aquest dissabte ho sabrem, que jugam contra el San Sadurniño.

T’havies imaginat mai jugar a aquest nivell?
A Manacor no. Sobretot per nivell que hi havia hagut fins ara. Fa dos o tres anys que pareix que ha despertat l’equip.

Quines creus que són les claus del vostre equip? O els punts forts?
Els punt més fort que tenim són les ganes de guanyar, som molt, molt, molt competitius i ens enfadam molt si no guanyam. Llavors, segons el meu punt de vista, comptam amb el millor oposat de la lliga. Tot l’equip juga bé, però ell ens dóna el plus.

Com ha respost l’afició?
Molt bé. Així com passaven les setmanes, de cada vegada hi ha hagut més gent. Tanta sort que han posat les grades noves, perquè dissabte passat era ple. A més, pel que jo sent, els aficionats duen més fua que nosaltres, potser no són tan conscients com nosaltres del que hi ha.

Com és la relació amb l’entrenador?
És una relació normal d’entrenador a jugadors, però amb molta confiança perquè ens coneixem de tota la vida. Tot i que sempre és difícil fer d’entrenador a salvatges, i nosaltres quan jugam ho som, un poc salvatges.

Vols afegir qualque cosa més?
Que us esperam a tots dissabte a les 18.30 hores a Na Capellera.

Back To Top
Search