Skip to content

“No arriscàrem més perquè dilluns havíem d’anar a fer feina”

Bernat Galmés (Manacor, 1978) i Jaume Oliver (Manacor, 1986) són treballadors de Càrniques Sunyer, però també són ciclistes. Fa pocs dies que han tornat de Girona on han quedat cinquens de la Girona MTB Challenge en la categoria de parelles.

Com és córrer per parelles en una cursa de bicicleta de muntanya?
Hem d’anar tot el temps junts, i hem de passar pels controls tots dos plegats amb una diferència màxima de trenta segons. I hem d’arribar també a la meta junts, si no, et penalitzen. Per passar gust de córrer en parella, tots dos han de tenir un nivell semblant i s’han de conèixer bé. Nosaltres sempre ens entrenam junts. Si un veu que l’altre flaqueja, idò estira més.

Quanta de gent hi participava en aquesta cursa?
Entre totes les categories, més de 600 persones d’arreu d’Europa. Nosaltres vàrem arribar els cinquens entre 45 parelles participants.

Quina distància recorríeu?
Eren 200 quilòmetres en tres dies, i amb un desnivell total de 4.500 metres. Les etapes sortien i arribaven cada dia a Girona ciutat. Tot i que no era puntuable per al circuit UCI, sí que hi havia corredors professionals.

Entre etapa i etapa podíeu fer recuperació amb qualque fisioterapeuta?
No. Si no hi ha lesions no feim res. Som rostits, nosaltres…

Com ho feis per preparar-vos?
A l’hivern tenim més temps lliure i sortim tres o quatre dies per setmana. El dia que feim menys quilometratge rodam devers cinquanta quilòmetres. A Girona el desnivell era més gros i rodàrem una mica més lent del que ho solem fer, a més, el circuit també és molt més tècnic, amb camins més estrets i davallades més empinades. Els altres ens treien avantatge a les davallades… Nosaltres no podíem arriscar gaire, perquè dilluns havíem d’anar a fer feina… Ara sabíem que havíem d’anar a Girona i ens vàrem preparar sobretot en pujades. El ciclisme és constància, sobretot.

Cuidau l’alimentació?
No miram gaire prim amb el menjar.

Hi havia més gent de Mallorca?
El nostre grup érem deu. I a banda, hi havia altres ciclistes de Manacor i de Mallorca.

Quin temps fa que feis bicicleta? És una afició que teniu de molt joves?
No. Fa devers set o vuit anys, primer començàrem sortint els dissabtes i a poc a poc augmentàrem la freqüència d’entrenaments.

Tot això us ho heu de pagar de la vostra butxaca, supòs…
Sí. Però Bicicletes Caldentey ens ha deixat una furgoneta per dur-hi les bicicletes, i ens fa un bon preu amb el manteniment, a banda de cedir-nos un kit de recanvis que només pagam si l’empram.

Back To Top
Search