skip to Main Content

“No em consider una persona submisa però sí lleial al meu partit”

Antoni Sureda (Son Macià, 1963) fa més de 15 anys que està dins el món de la política amb el Partit Popular. Parlam amb ell sobre la nova etapa a l’oposició de l’Ajuntament.

Estàs satisfet de la feina feta? T’ha quedat qualque espineta?
Vaig procurar afrontar el dia a dia amb prudència i tranquil·litat. La feina no em fa por, sempre he procurat fer-ho el millor que he sabut. Sempre queden coses pendents… La recepció de Cales, per exemple, hi vaig dedicar molt de temps i les coses s’han complicat molt per problemes burocràtics i d’administració.

Què et sembla que la delegació de Son Macià vagi lligada a batlia?
L’únic que puc dir és que la dedicació de batle és grossa. Per ventura li faltarà temps per dedicar-se al dia a dia de Son Macià.

Què necessita Son Macià?
El primer de tot són els usos dels sis solars de ca Ses Monges. Tota la vida han estat socials i sanitaris i la feina de l’Ajuntament és que aquests usos es mantenguin. També pens que s’ha de fer el centre de dia o una futura residència en un d’aquests solars, perquè donaria cobertura a la zona. Crec que Son Macià té les condicions necessàries per fer-lo i no es tracta d’un tema tècnic sinó polític.

Creus que s’aprovarà el Pla General?
No ho sé però si s’aprova i volen el meu suport han de tenir en compte aquest aspecte.

Son Macià sempre ha estat molt fidel amb tu. Per què creus que és així?
Jo vaig néixer a Son Macià i sempre he fet vida allà. El poble m’ha vist créixer… Per jo l’orgull més gros que puc sentir és que la gent em doni el seu suport i confiïn en jo per defensar els seus interessos. N’hi ha que diuen que ser batle de Manacor és el millor que els ha passat i a jo el que em dóna més satisfacció és veure el suport i la confiança de la gent de Son Macià.

Què queda de la desavinença amb Toni Pastor?
És un tema que és desagradable. Jo vaig demanar paciència tant a en Pastor com a en Bauzá però no va anar bé. Jo no em consider una persona submisa però sí lleial al meu partit: no me’n podia anar de les meves arrels polítiques de tota la vida, no m’ho podia ni plantejar. Això no vol dir que sempre hagi estat d’acord amb tot el que s’ha decidit al partit però les coses funcionen així: es prenen decisions i has de defensar el que ha sortit per majoria, maldament tu no hi creguis. Les coses s’han de lluitar des de dins no des de fora.

El batle va fer referència a un antic delegat del cementiri que li digué que si hi havia problemes, valia més no obrir…
Aquestes paraules concretes no són meves. Crec que és un tema molt sensible i s’ha de tenir prudència perquè és molt fàcil fer faules sobre la qüestió. Tota la documentació toca estar dins l’Ajuntament i si hi ha alguna cosa mal feta toca tenir una explicació i nosaltres ja ens hem posat a disposició de l’equip de govern per tot allò que faci falta.

Back To Top
Search