skip to Main Content

“No havia de menester cap pausa, jo”

Miiquel Serra fa concert a Manacor. “És el nostre primer concert després del que férem al Principal de Palma ara fa un any”, diu el músic de Manacor. Aquell recital va anar molt bé i l’emblemàtic teatre palmesà es va omplir, cosa que esperen també que passi ara a l’Auditori de Manacor el pròxim 15 d’octubre a les 19:30h, després de “tot aquest temps aturats”.

Es podria dir que el concert de Serra “ve a ser una presentació del disc Cançons de Joan Serra, el darrer llarga durada que ha sortit, format per 14 cançons. Només una, “Fas ones”, havia estat publicada en qualque disc anterior de Miquel Serra, la resta són agafades d’antics enregistraments, sobretot de l’època dels Crancs.

Serra confessa que “segons la cançó hi he hagut de fer arranjaments nous, afegitons, he hagut de completar estrofes o tornades”, perquè sovint el material enregistrat pel seu germà Joan era fragmentari o de vegades un simple esbós. Miquel Serra explica que “aquest disc el vaig poder fer prou aviat per tenir una cosa al mercat mentre anava reunint idees per al meu disc següent, que sortirà al gener. Em sabia greu no tenir res nou, i això va ser un bon recurs, perquè en dos mesos vaig tenir el disc fet, que sabia que podia agradar, perquè hi havia cançons que funcionaven bé”.

La banda actual el va ajudar en tres o quatre cançons, i a més hi participaren alguns col·laboradors. D’aquest disc de Cançons de Joan Serra “en veurem una petita mostra en el concert a l’Auditori de Manacor, que completarem amb un enfilall de cançons que són les que més quallen amb el format de banda i en directe. En els darrers anys hem vist que els darrers treballs tenen peces que duen més força per ser interpretades en viu. Cançons de l’era d’Opilions ara ja no queden tan bé”, diu el músic i maduixaire manacorí.

“NoLa banda, molt consolidada els darrers anys i sobretot ara amb el disc que està a punt de sortir, és la ja clàssica que formen el mateix Miquel Serra, Jorra Santiago, Miquel Perelló i Michael Mesquida. Al concert, a més, hi haurà qualque convidat que ara no revelarem. “Ens hem professionalitzat”, diu Serra per expressar la maduresa assolida els darrers anys per la banda, que és “una banda de pop rock clàssica, i amb això ens volem mantenir. És ver que duim sons pregravats, però no volem renunciar al so de les guitarres, que és una cosa que fa molta de gent, com per exemple els Manel”.

En haver de reflexionar sobre el moment actual de la música, Miquel Serra veu que s’acosta un bon moment: “Surten concerts i pareix que es prepara la campanya d’estiu que ve, després d’estar dos anys aturats”. Precisament, Miquel Serra posa en dubte la creativitat sobtada de molts de músics durant el confinament pandèmic: “No havia de menester cap pausa, jo. Només pensava d’escapar i anar a passejar, no a fer cançons. No sé què he de pensar de tots aquests projectes que sortiren durant el confinament”.

Back To Top
Search