skip to Main Content

“No hem sabut vendre la feina que hem fet”

Bel Febrer (Manacor, 1970) és llicenciada en dret per la UIB. És regidora a l’Ajuntament de Manacor des del 1999, amb un parèntesi el 2011, en què va ser durant un any i mig directora general d’Interior, Emergències i Justícia. Ara és regidora pel PI i a més consellera electa al Consell de Mallorca.

Què et va venir de nou a les darreres eleccions?
No em va sorprendre que el PSOE pujàs un regidor. No som analista ni politòloga, però tenint en compte el context general, la pujada de MÉS a Manacor ha estat excepcional. Han sabut fer quatre anys de victimisme pels 144 dies. La moció de censura per ventura sí que ha fet que els resultats hagin estat els que han estat. Pel que fa a nosaltres, fa quatre anys arribàrem molt justs al cinquè regidor, i ara hem perdut el quart per 70 vots. Per molt poc els resultats haurien pogut ser uns altres, com l’entrada d’Unides Podem, que va batallar fins al darrer moment amb Vox.

Us han castigat.
Hem estat els més castigats del pacte de fa quatre anys. No vull pensar que sigui per una mala gestió. No hem sabut vendre la feina que hem fet. Possiblement qualcú ens va castigar pel pacte amb el PP. I MÉS també s’ha estimat més pactar amb partits estatalistes, que no un partit amb la idea mallorquina o amb sentit baleàric com puguem ser nosaltres.

Com preveis l’oposició? Hi haurà cent dies de cortesia?
Mentre no facin res extraordinari, els tendran. Però com que ja diuen que són al 145, per ventura començam abans. Sigui com sigui, farem una oposició ferma però constructiva. El que no faré, per edat i per experiència, una oposició baratera o demagògica. De fet, ja vaig dir a Núria Hinojosa que estava a la seva disposició.

I us heu trobat ja?
No. Hem parlat de trobar-nos, però encara no ens hem assegudes.

Diuen que el Pla General està a punt…
Per part de la Conselleria de Medi Ambient es va fer el possible i l’impossible perquè no poguéssim arribar a una aprovació provisional. Divendres 14, el dia abans de la investidura, rebérem una telefonada d’un tècnic dient que els informes anaven bé… Hi ha hagut una mala fe tremenda amb lePla General. Jo crec que ara l’aprovaran. I he de dir que el comportament amb el PG dels qui ara formen l’equip de govern ha estat de fidelitat.

Ells hi presentaren al·legacions… Ara que governen, no les hi haurien d’incorporar?
Segons quines modificacions farien que s’hagués de tornar a exposició pública… Per part nostra, mai es va posar cap impediment perquè s’hi fessin aquestes incorporacions. Si l’aprofen perfecte, perquè és el que havíem deixat. I si no, és la seva responsabilitat.

L’altra gran qüestió és l’endarreriment en les llicències i la manca de personal a urbanisme…
Quan partírem s’havia rebaixat el temps d’espera per a les llicències de 13 mesos a 5. I amb una estabilitat de personal dels dos arquitectes, del jurista i de l’administrativa. Hi ha hagut una capacitat i una voluntat de tirar endavant per part seva, i és d’agrair.

Ara ets regidora i consellera. Si haguessis governat a qualcuna de les dues bandes, hauries triat?
Ni m’ho he plantejat. El fet d’estar en els dos llocs va ser una decisió del partit. No he demanat res mai, ni a un lloc ni a un altre. Si hagués estat al govern als dos llocs, m’hauria fet un plantejament. Però Vicenç Vidal ho va fer sent conseller… I Núria Hinojosa va ser regidora i directora de l’IDI.

S’acaba el cicle polític de Bel Febrer?
No es pot dir mai. la meva intenció és d’anar tancant el cicle. però no ho vull afirmar rotundament i no vull dir d’aquesta aigua no en beuré.

Back To Top
Search