skip to Main Content

“No reivindicam res: és una qüestió empresarial arran d’una demanda creixent de turisme en clau femenina”

 

 

Joan Enric Capellà (1979, Sa Pobla) és el director i fundador de Som Hotels. Parlam amb ell sobre el nou hotel de Porto Cristo, pensat només per a dones.

 

Com sorgeix la idea d’un hotel exclusiu per a dones?
Ens volíem allunyar de la proposta de sol i platja i vàrem veure que estaven sorgint, en diferents mercats productes i negocis en femení, que no hem de confondre amb el món feminista: és un hotel pensat i fet des de les dones per a les dones. La primera idea fou fer un hotel lèsbic però després de parlar-ho amb una consultora lèsbica vàrem veure que era millor orientar-ho cap a tot el públic femení.

No hi ha cap reivindicació darrere?
Nosaltres no reivindicam res: és una qüestió empresarial, arran d’una demanda creixent de turisme en clau femenina.

Què ofereix de diferent?
Estèticament no hi ha grans diferències però sí que hi ha alguns elements com el predomini de línies corbes sobre línies rectes o els tons càlids, dins la gamma del vermell. Dins l’habitació el tocador té més espai, el mirall és més gran i hi ha molta lluminositat… Però l’espina dorsal de tot és la qüestió del wellness, amb un ambient tranquil, activitats com el ioga o el pilates, excursions a peu o en bicicleta, menjar sa i còctels detox… Tota l’ambientació enrevolta el benestar.

Hi ha hotels només per dones que han rebut denúncies per ser discriminatori. Ho heu estudiat això?
Quan vaig començar a l’hoteleria, vaig crear un dels primers hotels només per adults i va suposar un escàndol i avui dia ja n’hi ha moltíssims. Sempre pot aparèixer algú que se senti ofès però crec que hi ha una gran oferta hotelera i el SomDona està destinat a un públic concret.

Tota la plantilla està conformada per dones? 
Gairebé tota, tot i que alguna posició ens ha resultat difícil d’aconseguir posar-hi una dona. Els processos de selecció són oberts a tothom però sí que afavorim, per aquest hotel, que siguin dones perquè si no seria un conflicte amb el concepte.

Heu triat Porto Cristo per qualque motiu en concret? 
Porto Cristo té encant i la localització de l’hotel, enrevoltat de pinar, allunyat del renou, recollit, discret… Casava molt bé amb la idea de l’hotel. No està associat al sol i platja, crida a un altre tipus d’experiència i podria ser perfectament un hotel de tot l’any.

Back To Top
Search