skip to Main Content

Òpera solidària per una escola al Perú

Les Coves del Drach tornen a donar suport a una iniciativa empàtica amb els més necessitats que combina música i espectacle amb les necessitats dels més desafavorits.

“Ja fa tres anys que proposam aquest format d’òpera, amb l’actor Toni Gomila que hi fa de mestre de cerimònies i de narrador, perquè l’obra sigui més fàcil de seguir per part del públic”. Qui parla és Antoni Font, cap visible de l’organització del concert solidari que cada any s’organitza a les Coves del Drach, que, a més d’aportar-hi la sala (la mateixa cova principal), sufraga totes les despeses d’organització i els emoluments dels artistes, que enguany són la soprano Marga Cloquell, el baríton Carlos Daza, el baríton i baix Pedro Quiralte-Gómez, i el pianista manacorí Andreu Riera, a més de Toni Gomila com a ja referenciat mestre de cerimònies.

Enguany, l’arreplega solidària, que pot pujar a més de 10.000 euros només amb aquest concert, anirà destinada a fer una escola a Perú, concretament a la barriada de Manchay, a Lima. La iniciativa parteix de les monges de la Caritat, amb el vincle de sor Antònia Sastre, actualment a la congregació de Palma, i de sor Margalida Colmillo, encara a Perú i vinculada durant molts d’anys al convent porteny.

Les monges ja tenen dues aules a un recinte del bisbat d’aquella zona, però disposen d’un solar de 8.500 metres per fer-hi una escola, amb un projecte que s’allargaria durant set anys. Aquest projecte serà presentat oficialment en un sopar al Club Nàutic de Porto Cristo. Els tiquets costaran 25 euros i a més s’hi subhastaran dues obres d’art. Antoni Font vol agrair la implicació tant de l’Ajuntament de Manacor com de la Delegació de Porto Cristo en aquest sopar, a més d’Esteve Català, de la Salle, que “ens ha proposat un menú a molt bon preu i, a més no ens farà pagar la feina del personal”.

Font recorda que “fa trenta-cinc anys que sor Margalida Colmillo està a Perú i la gent del Port s’ha bolcat en el projecte de l’escola. Si tot va bé, d’aquí a un mes i mig els primers al·lots ja hi podran començar”. Font explica també que l’escola inclourà així mateix aules per a infants de 0-3 anys i servei de menjador. Paradoxalment, tot i la immediatesa actual del projecte, “l’escola ja estava projectada fa cinquanta anys i té un pressupost de 500.000 euros. Una de les dificultats més importants és comptar amb el certificat que acrediti que l’edifici està adaptat per aguantar la força dels terratrèmols, tan habituals a la zona.

Per part seva, Maties Servera s’ha mostrat encantat de poder ajudar aquesta causa, “perquè veim que no és fum, que hi ha un projecte” i ha recalcat que els 15 euros íntegres de l’entrada del concert van destinats a aquesta escola”.

En la iniciativa també hi participen les Confraries de Manacor i Llevant en Marxa. A més, hi ha implicada una església d’Alemanya que ja havia col·laborat tots aquests anys amb les monges de Perú.

Les entrades es poden adquirir a Ca Na Verda, S’Agrícola, Farmàcia Gomila, Supermercat Marisol i Casa Martí. El concert tendrà lloc diumenge que ve, dia 14, a partir de les 21h a les Coves del Drach.

 

Back To Top
Search