Skip to content

No va passar res i passaren tantes coses

Àngels Puig va sortir a ballar divendres passat amb els Cossiers i Neus Barceló ho farà el pròxim dia 9 de juny

L’expectació sempre hi és. Cada mes de maig, cap a les darreries, el dia del pregó, sempre en divendres, surten els Cossiers a Manacor. Enguany feia de dama Estefania López, i els dansaires sortien del carrer de Sant Isidre, a cals seus sogres. Es donava la circumstància, a més, que Joan Estelrich, el seu company, també sortia a ballar, enguany de cossier, en comptes de dimoni, com ho sol fer altres vegades.

Però hi havia, encara, un element per afegir-hi. En començar la setmana s’havia començat a estendre el rumor que una dona podria ballar de cossier. Però semblava un secret. Els qui en parlaven ho feien amb la boca petita. El dia abans, dijous, els ambients periodístics treien fum entorn de la nova, que semblava de cada vegada més pròxima. Tanmateix, ni es confirmava ni es desmentia. Finalment, pocs minuts més tard de les cinc de l’horabaixa, sortien els cossiers del carrer de Sant Isidre, molt a prop del carrer del Nord, a la barriada de Crist Rei.

Gent molt jove entre els dansaires. Una dama somrient. Càmeres. Periodistes. Polítics. La primera dama, Maria Coloma Gelabert. Un centenar de persones completaven la rotlada. I sí, entre els cossiers hi havia, ara sí, Àngels Puig, que ja va ser dama anys ha, i que, a més, és filla de Sebastià Puig, antic cossier i també excoordinador de la dansa. Entre els cossiers d’enguany, a més, també hi havia el seu germà Lau.

No serà, Àngels Puig, la darrera dona que balli de cossier enguany. A la sortida de dia 9 de juny, per la festa del Sant Crist, li prendrà el relleu Neus Barceló, que també en el seu moment va ser dama.

Sembla que la notícia que podrien ballar dones enguany entre els cossiers va ser guardada amb zel absolut pel coordinador i el seu entorn i fins pocs dies abans fins i tot alguns cossiers encara no en tenien constància. Segons ha pogut saber Cent per Cent, entre els motius d’aquestes reserves hi hauria l’ànsia de no prendre protagonisme a la dama i també la coincidència de l’esdeveniment amb la campanya electoral, amb la idea que la dansa i les seves qüestions internes no fossin interpretades en clau política ni partidista.

Back To Top
Search