skip to Main Content

El manacorí Antonio Iglesias guanya el Torneig Escolar de Tennis Taula del Consell de Mallorca

Antonio Iglesias va començar a jugar a tenis taula a l’octubre, tot just fa uns mesos, i tot li augura una bona trajectòria en aquest esport. Forma part del club Pla Llevant Tennis Taula Manacor i amb només 12 anys, fa unes setmanes es va proclamar campió del Torneig Escolar de Tennis Taula que organitza el Consell de Mallorca. Es tracta de cinc jornades classificatòries, que consten de cinc o sis partits cadascuna. Iglesias destaca la part mental com a element fonamental de per la victòria: “Em motiv i em don confiança per creure que puc guanyar”. També destaca el paper important del seu entrenador: “Ens explica molt bé les tècniques i moltes vegades jugam amb ell. Ens va passant pilotes i ens diu com ho hem de fer”.
Iglesias explica que, de jugar a tennis taula “li agrada tot” però sobretot destaca poder jugar amb els seus companys. “Abans jugava a futbol però ho vaig deixar perquè no m’agradava gens” explica el jove. Actualment entrena dos dies a la setmana, entre 3 i 4 hores a la setmana. “Primer muntam les taules i després el mestre ens diu el que hem de fer: primer pilotejam i després fem partits”.
El jove tenista confessa que li agradaria poder dedicar-s’hi professionalment i que quan pot mira els tornejos “dels bons” a la televisió. “Em fix sobretot en com treuen i en la tècnica que tenen” afirma Iglesias.
De moment només ha jugat individualment però no descarta poder jugar també en parella. “De moment no particip en més tornejos fins a l’any que ve, llavors ja estaré federat”.
El seu entrenador i president del club, Jaume Barceló, s’ha dedicat tota la vida al tennis taula i explica que Iglesias havia començat fluixet al torneig perquè feia molt poc temps que entrenava però que al llarg del campionat ha fet una gran evolució: “Fica moltes pilotes i té una actitud molt bona, encara que vagi perdent, sempre segueix jugant” explica l’entrenador. A més, afegeix que “no arrisca tant com altres i equilibra molt bé l’atac i la defensa però sobretot, el més important és que passa gust de jugar”.
El club el conforma la unió de dues entitats diferents, el Club Pla Llevant i el Club Tennis Taula Manacor, que fa poc temps s’han fusionat per agafar més força. Actualment compten amb vint al·lots entre les seves files amb els quals s’està creant escola però també amb una vintena més de persones, que formen els tres equips diferents: un a segona nacional, un altre a superlliga balear i un altre a la lliga autonòmica. A més, sempre tenen lloc perquè els més veterans vagin a fer una partida sempre que vulguin.
Enguany l’Ajuntament els ha cedit l’ús del gimnàs del CEIP Jaume Vidal: “L’any passat entrenàvem al Molí d’en Xema però aquí estam molt bé, l’espai és més ampli i també hem aconseguit una taula nova”.

Back To Top
Search