Skip to content

“Nosaltres ens hem vacunat, hem posat el nostre granet d’arena”

Parlam amb Margalida Aguiló, usuària de la residència Seniors de Manacor perquè ens conti com va ser rebre el primer vaccí contra el coronavirus i de com porta la vida a la residència en temps de pandèmia.

Margalida Aguiló, de ca ses salvadores, va néixer a Manacor el 1935, té 85 anys i el 30 de desembre es va posar el primer dels dos vaccins per immunitzar-se contra la Covid-19. Humil, alegre i xerradora, ens conta que li van posar el primer just a la darreria del 2020 i que no li va fer mal, “va ser com una injecció normal, no em va passar res”, explica. Sense gens de por per rebre’l, afirma que està contenta de la vacunació i que només ens pot fer bé, “nosaltres ens hem vacunat, hem posat el nostre granet d’arena”, comenta.

Aguiló va viure gran part de la seva vida al carrer de la Pau de Manacor, al costat del seu marit, Martí Binimelis, qui tenia una tenda d’antiguitats anomenada S’Alicorn. Anys més tard, es va quedar viuda i va romandre a ca seva fins que va decidir d’anar a la residència per decisió pròpia, com diu ella, “vaig triar jo venir, som una persona que quan he pres una decisió l’he presa”. Segons conta, les seves activitats a la residència es mantenen igual “anam a la físio, tenim una secció de memòria i ens fan escriure i pensar, això m’agrada molt. També feim el bingo cada setmana i això ens dóna la vida als residents”.

El pitjor, segons Aguiló, és la distància amb altres companys i treballadors i que les visites de familiars són poques i més breus que abans, tot i que es fan també videotrucades, com de fet, hem hagut de fer nosaltres per l’entrevista. Segons explica, no té fills i les seves germanes no poden veure-la tant com voldria, però alhora està contenta amb la vida a la residència. Pel que fa a les festes, alguns dels usuaris van poder estar deu dies a ca seva, però ella va quedar a la residència i comenta que “per Nadal ens van fer un bon dinar, per Sant Antoni també, fins i tot van venir els dimonis”.

Sigui com sigui, haurà viscut una pandèmia, “a més de la postguerra i la torrentada”, recorda Aguiló, però alhora afirma que “no em puc queixar de la vida, he viscut moltes coses”. El 20 de gener toca el segon vaccí, d’aquesta manera haurà acabat el procés de vacunació de la residència. No sabem quan ni com es posarà fi a aquesta situació, però, així i tot, Aguiló es manté animada, però adverteix: “tenc esperança que s’acabi si la gent col·labora”.

Margalida Aguiló durant l’entrevista per videotrucada.
Back To Top
Search