skip to Main Content

Nova llei, antics problemes

El curs escolar 2022-2023 comença amb la gran novetat de la LOMLOE, la nova llei educativa que començarà a aplicar-se en els primers cursos de cada cicle enguany. Les situacions d’aprenentatge seran el que regirà la nova forma d’ensenyar. La inclusió i l’atenció a la diversitat també seran eixos vertebradors de la nova llei. Una cosa està clara: molts dels nous texts legals, redactats amb les millors de les intencions, sigui en l’àmbit que sigui, neixen coixes si no van acompanyades de dotacions pressupostàries que les permetin aplicar. L’aplicació de la llei, la que sigui, no pot dependre del voluntarisme dels funcionaris que l’hagin de dur a terme.

En clau local, i després de conversar amb responsables de diferents centres educatius, sembla que les preocupacions són molt més logístiques i pràctiques que no per les conseqüències que arribi a tenir l’aplicació d’aquesta nova llei de Madrid.

L’estat de les infraestructures, l’alça progressiva a les ràtios, l’arribada constant, amb el curs ja començat, de nou alumnat d’incorporació tardana… aquestes són les vertaderes preocupacions dels equips directius i dels docents en general a l’hora de fer front al nou curs. En general, tot i que les xifres es puguin desbaratar així com avancen els mesos, les escoles de primària estan satisfetes de la mesura de repartiment equitatiu amb la limitació de sis alumnes NESE per aula. Però està clar igualment que aquesta xifra es modifica així com passen els cursos.

Fa prop de deu anys que es va inaugurar la nova escola del Molí d’en Xema. S’ha ampliat enguany el Simó Ballester amb l’espai de l’antic quarter dels sementals. A l’escola de Sa Torre la tenim reformada i ampliada amb l’espai de la Torre de les Puntes. I així i tot, els docents veuen com l’arribada de nou alumnat no s’atura. Ja es comencen a sentir les primeres veus que demanen una escola nova a Manacor. A Porto Cristo, acabada d’inagurar l’ampliació de l’escola de Ses Comes, continua la demanda històrica d’una escola nova, que seria la tercera del nucli. Sembla que és per aquí, per on haurien d’anar els esforços de la Conselleria, els pròxims anys.

Mentrestant, molt de coratge a grans i petits per afrontar el primer curs complet sense mascaretes i amb mesures Covid més relaxades. Que a poc a poc puguem tornar tots a la normalitat.

Back To Top
Search