skip to Main Content

Noves mesures per limitar els estacionaments al voltant del camí de cala Varques

La temporada turística no ha començat però la zona que envolta la camada de cala Varques ja està repleta de cotxes aparcats i persones travessant la carretera que es dirigeixen a la platja. En aquest sentit, la comissió de cala Varques, que aplega diferents institucions implicades en la gestió de la zona ha acordat pintar línies grogues a la carretera al llarg de dos quilòmetres des de la intersecció i en ambdues direccions, l’establiment de senyals de trànsit de “prohibit aturar” i la instal·lació de barreres de fusta en les zones corbes que quedaven obertes. L’actuació estarà enllestida cap a mitjans de juliol i es duen a terme des del departament de Mobilitat i Territori del Consell de Mallorca “amb l’objectiu de millorar la seguretat viària i de reduir els aparcaments il·legals que es produïen en l’entorn de l’encreuament de cala Varques” ha explicat el conseller de l’àrea, Ivan Sevillano.
Així mateix, el batle, Miquel Oliver explica que des del govern balear s’està treballant en un pla de gestió de la zona que implicarà una normativa d’usos i persones: “assumim, com a mal menor, que es faci un petit aparcament per controlar l’aforament” i considera que “és millor aquesta opció que la del bus llançadora”. Així mateix, insisteix en el fet que es tracta d’una cala verge, sense serveis i en un espai natural i que la preferència és que tothom que hi accedeixi, ho faci a peu. A més, explica que la Guàrdia Civil, que forma part de la comissió de cala Varques optarà enguany per complementar les sancions amb la retirada dels cotxes amb grua. “La Guàrdia Civil va informar que posava una mitjana de 250 sancions a la zona: si vénen acompanyades de la retirada del vehicle, tendria molta més contundència” afirma Oliver. Totes aquestes mesures però, deixen fora l’aparcament il·legal al qual “se li haurà de fer un seguiment, ja que l’anterior equip de govern ja ho va denunciar a l’Agència de Disciplina Urbanística per ser una activitat irregular” explica el batle.
Pel que fa al xibiu, també il·legal, que ha estat instal·lat sobre la platja els darrers anys, Oliver informa que “la via administrativa ha acabat el seu recorregut i considera que l’única solució és que s’obri la via penal per evitar que es continuï duent a terme una activitat irregular”.
D’altra banda, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, considera que “Cala Varques necessita un control de la massificació: posar dificultats a l’arribada en cotxe és una mesura, tot són passes però s’ha d’anar més enllà”. En aquest sentit, la portaveu ecologista, no està d’acord amb la construcció d’un aparcament en sòl rústic, una de les mesures que s’ha proposat per donar solució al problema de la cala verge. “S’ha d’informar que l’accés és a peu” diu Ramis, mentre afegeix que “el límit de cala Varques no ha de ser mai la capacitat de l’aparcament en sòl rústic sinó la capacitat de càrrega de la platja”.

Back To Top
Search